Стопкадър БНТБСП прие поканата на главния прокурор за разговор за

...
Стопкадър БНТБСП прие поканата на главния прокурор за разговор за
Коментари Харесай

Гуцанов: БСП ще има среща с главния прокурор за съдебната реформа

Стопкадър Българска национална телевизия

Българска социалистическа партия одобри поканата на основния прокурор за диалог за правосъдната промяна. Ще имаме такава среща, тя ще бъде във вторник следобяд в Народното събрание, защото считаме, че би трябвало да бъде изслушан основният прокурор. Какви са неговите визии, какви са нашите визии и ние да споделим за правосъдна промяна, защото знаете, че тук ние имаме допирна точка, и с „ Продължаваме промяната “, и с „ Демократична България “ по въпроса за нуждата от правосъдна промяна. Знаете, че Българска социалистическа партия от доста години настояваме за тази правосъдна промяна, макар че имаме съществени искания към основния прокурор, в това число и в намесата на прокуратурата във вътрешнопартийните каузи на Българска социалистическа партия, което също най-вероятно ще го изкоментираме и при тази среща.

Това съобщи в „ Още от деня “ по Българска национална телевизия депутатът от Българска социалистическа партия Борислав Гуцанов.

Имаме разминавания с президента, беше нанесена надали не наказателна акция против хора, свързани с Българска социалистическа партия и които бяха назначени от постоянния кабинет. На избрани позиции се възвръщат и фрагменти на Движение за права и свободи, и е видно, че това нещо се случва. Освен това имаме съществени разминавания и за оръжията. Виждате, че първите две оферти за гласоподаване в новото Народно заседание, които вкара служебният кабинет, бяха за F-16 и за Грипените, което не считаме, че това е най-важно за страната. Ще направя една отпратка. Знаете, че има едно писмо от преди 48 часа от 30 конгресмени от Демократическата партия в Съединени американски щати до президента Байдън, с което те упорстват президентът да търси и мирни решения във военният спор, вместо да се дава само и единствено въоръжение, и друга устременост към Украйна. А това че даже зад Океана в Съединени американски щати към този момент виждат, че мирът е доста по-голям, в сравнение с непрекъснатото подклаждане на този спор, и фактът, че 30 конгресмени са пуснали такова писмо, до момента в който в България първото предложение към новоизбраното Народно заседание беше да гласуваме въоръжение, би трябвало да се внимава когато се вършат тези неща и го споделям отново като един уверен човек, че страната би трябвало да има съществени въоръжени сили, сподели още Гуцанов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР