Столичният район Слатина“ ще се сдобие с многоетажен надземен паркинг,

...
Столичният район Слатина“ ще се сдобие с многоетажен надземен паркинг,
Коментари Харесай

Фандъкова даде старт на строежа на многоетажен паркинг в „Слатина“

Столичният регион „ Слатина “ ще се снабди с многоетажен надземен паркинг, който ще е ситуиран до пазара „ Ситняково ". Кметът на София Йорданка Фандъкова, ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев и изпълнителният шеф на „ Пазари Изток “ ЕАД Даниела Стойнева направиха първа копка на терена, където ще се построява оборудването, оповестяват от пресцентъра на Столична община.

Строежът на обекта би трябвало да завърши до една година. Проектът е на стойност 6.6 млн. лева Финансирането се обезпечава с 30% лични средства на сдружението „ Пазари Изток “, а останалите 70% (4.6 млн. лева без ДДС) ще се обезпечат чрез дълготраен капиталов заем възложен от Фонд за устойчиви градове.

Основната ни задача е хората, които живеят в близост да имат опция да паркират колите в новото съвременно оборудване. По този метод освобождаваме улиците от коли и сътворяваме повече пространство за пешеходците, с цел да може и градът да диша по-свободно ", разяснява ръководителят на градския парламент Георги Георгиев.

Въпреки че паркингът ще е на 5 равнища, потенциал му ще е за 157 автомобила. По план са заложени и 16 паркоместа със зарядни станции за електромоболи. На последното равнище е планувано да бъдат построени състезателен комплекс с 2 зали за фитнес от 276 кв. м., съблекални, кафене и рецепция, както и спортно игрище с размер 20х40 м.

По думите на Георгиев общината е осигурила над 500 нови паркоместа със строителството на паркинги в регионите „ Слатина " и „ Надежда ". Строителството на този в „ Надежда " върви с бързи темпове, добави ръководителят на СОС.

Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР