Столичният общински съвет се събра за първи път през 2024

...
Столичният общински съвет се събра за първи път през 2024
Коментари Харесай

Минути продължи първото заседание на СОС

Столичният общински съвет се събра за първи път през 2024 година единствено с цел да маркира продължаващата рецесия с избора на ръководител. С 56 присъстващи съвещанието беше намерено, а единствената точка в дневния ред през днешния ден трябваше да е точно избор на ръководител на СОС. Заседанието беше отсрочено за 25 януари от 10 часа. 

То продължи единствено няколко минути, в които председателстващата Грети Стефанова прикани локалните депутати да намерят формулата за европейско ръководство на София, която скоро ще е част от Шенгенското пространство. 

 

Карлос Контрера от Вътрешна македонска революционна организация взе думата, с цел да предложи отсрочване на съвещанието, написа Dir.bg. Мотивът бе да се даде късмет на договарянията: 

" В момента са в ход диалози, които дават вяра, че дружно с кмета на София Васил Терзиев може да се откри консенсус за това кой да бъде ръководител на съвета ".
По думите на Контрера 25 януари е подобаваща дата, с цел да могат общинските съветници да имат две седмици, в които посредством диалози да намерят консенсус по тематиката. Направеното предложение за анулация на съвещанието беше гласувано с 56 гласа " за ".
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР