Столичният общински съвет проведе своя тържествена сесия, на която награди

...
Столичният общински съвет проведе своя тържествена сесия, на която награди
Коментари Харесай

Най-накрая! След толкова години чакане „Щурците“ станаха почетни граждани на София. Посланикът на Казахстан – и той

Столичният общински съвет организира своя тържествена сесия, на която награди почетните жители на София, оповестява Фокус.

„ Радвам се, че имам опция да връча оценките на хора, които със своя труд и своя гений са подкрепили духовното и материалното развиване на града ни. Това е ден за доклад и равносметка какво сме свършили, само че оценката най-после я дават хората. Благодаря на софиянци, че имат търпението и ни дават опцията да осъществим амбициозната стратегия, която гласоподава Столичният общински съвет с бюджета всяка година. Благодаря им и за интензивността, която демонстрират все по-често при взимането на значими решения за бъдещето на града. Благодаря даже и за рецензиите, които получаваме, тъй като те ни дават опция съответно да подходим към всеки проблем и ни държат в кондиция. Нашата работа е да работим за софиянци, а тяхната работа е да дават оценки върху това, което вършим ”, сподели ръководителят на Столичния общински съвет Елен Герджиков.

Със званието „ Почетен жител на София “ бяха отличени:

Гийом Робер  – консултант по съдействието и културната активността на посолството на Франция в България и шеф на Френския културен институт. „ Общинският съвет удостоява господин Робер за това, че е работил доста за връзките на София и Париж и е бил мотор на културния продан сред двете столици “, сподели Герджиков.

Владимир Кисьов  – някогашен ръководител на Софийския общински съвет. „ Той е един в действителност заслужен общинар, човек, който е дал доста на нашия град “, изясни Герджиков.

Проф. Васил Николов  – заместник-председател на Българската академия на науките (БАН). „ Проф. Николов има огромен принос за реформирането на музейната система в България. Сред десетките му изследвания, експедиции, студии и изложения е и проучването на най-древния археологически монумент на столицата – Слатина-София “, сподели Герджиков.

Томас ван Орсхот  – дипломат на Кралство Холандия в София от 2013 до 2017 година „ На Негово Превъзходителство изискуем доста – поддръжката за Председателството на Съвета на Европейския съюз, помощта за зелените политики на София, развиването на велосипедния превоз, дейния метод на живот и така нататък “, сподели Герджиков.

Тимертай Избастин  – дипломат на Република Казахстан в България от 2009 до 2017 година „ През всичките тези години господин Избастин работи интензивно за развиване и разширение на двете страни и техните столици в разнообразни области – стопанска система, просвета, обучение, спорт и и така нататък “, изясни Герджиков.

Женски хор „ Христина Морфова “ при Народно читалище „Д-р Петър Берон “ , който тази година частва своята 80-годишнина. „ Каквото и да кажем за този хор ще е малко. 80 години тези актьори пазят традицията, обогатяват българското хорово изкуство и ни славят отвън рамките на България “, сподели Герджиков.

Балет „ Арабеск “,  който тази година празнува своята 50-годишнина. „ Даваме почетното звание на този балет поради труда и големият триумф, който той има “, сподели Герджиков.

Рок група „ Щурците “  – една от първите български рок групи. „ Помня млади бяхме рок, като запяхме и по този начин 50 години не сме спирали да пеем. Тази оценка не я даваме единствено ние, а цялото ни общество. Всички сме израснали с тези песни и даже и през днешния ден не преставам да чувам „ Щурците “ и се надявам още дълго време да го върша “, сподели Герджиков.

Значката на София Столичният общински съвет присъди  на проф. Ива Петкова – началник на клиниката по офталмология в Александровска болница. „ Освен че всеки ден лекува хора и им връща щастието да виждат, тя взе участие и в самодейността за безвъзмезден очен скрининг на деца от столичните учебни заведения – бяха прегледани повече от 2600 деца “, сподели Герджиков.

Значката на София Столичният общински съвет присъди  и на доктор Александър Оскар – доктор в клиниката по очни заболявания към Александровска болница и ръководител на организацията на евреите в България. „ Неговият професионализъм е неоспорим. Той също взе участие и оказа помощ за сполучливата организация в самодейността за безвъзмезден очен скрининг на софийските деца “, сподели Герджиков.
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР