Столичният общински съвет одобри доклада за приватизацията на Общинска банка“.Зам.-председателят

...
Столичният общински съвет одобри доклада за приватизацията на Общинска банка“.Зам.-председателят
Коментари Харесай

Столичният общински съвет одобри доклада за приватизацията на Общинска банка

Столичният общински съвет утвърди отчета за приватизацията на „ Общинска банка “.

Зам.-председателят на СоС и зам.-председател на групата на ГЕРБ Николай Стойнев изясни, че офертата дава отговор на условията, както и на заложената минимална цена за конкурсната процедура. „ Решението на надзорния съвет е да предложим тази процедура, класирането и приватизационния контракт за одобряване от Столичен общински съвет. Ако Общинският съвет има позитивно решение, това значи, че ще бъде подписан контракт, при който би трябвало да се изплатят 20% от сумата. След това има период, в който претендентът би трябвало да обезпечи мнение от Комисия за защита на конкуренцията и Българска народна банка и след което може да се завърши процедурата “, изясни той, съобщи.

По думите му, в случай че не се получат съгласувателните мнения, договорът няма да бъде финализиран.

От Българска социалистическа партия показаха, че няма да поддържат този отчет и не са съгласни с продажбата на акциите на Столична община в Общинска банка. „ Във вторник получих отчета, който е от към 150 стр. Към плана за контракт има посочени най-малко 15 оферти и не разполагаме с нито едно. Това е от извънредно значение за последствията. Защо се бърза толкоз? “, попита Милка Христова. В имитация Стойнев съобщи, че е налична безусловно цялата документи в надзорния съвет.

Лидерът на Градския съвет на БСП-София Калоян Паргов уточни, че неслучайно не са измежду вносителите, заради простата причина, че са декларирали, че са срещу продаването на „ Общинска банка “. „ Убеден съм, че конкурентното начало е нещо положително. Само един претендент се яви и това беше повода да се въздържим. Процедурата, която мина през надзора мина по съответните правила и правила, само че политическото решение ще се вземе през днешния ден в тази зала “, сподели Паргов.

Трайчо Трайков от Реформаторския блок уточни, че най-хубавото е договорката да бъде осъществена. „ Сега всичко отива в ръцете на Българска народна банка. Разбирам хората, които показват песимизъм. Ще следя с огромно внимание за това какво влиза, какво се случва и какво излиза от Българска народна банка. Убеден съм, че ще бъде отговорено на интереса на хората, поради които съм тук. Притежаването на банката занапред нататък ще бъде обвързвано с разноски, а не с доходи за общината “, сподели още Трайчо Трайков.

Избори 2017. Платено наличие. Купуването и продаването на гласове е закононарушение.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР