Столичният булевард „Дондуков” до Министерския съвет остава блокиран, след като

...
Столичният булевард „Дондуков” до Министерския съвет остава блокиран, след като
Коментари Харесай

Бул. „Дондуков” остава блокиран, палатките на майките на деца с увреждания още са там

Столичният бул. „ Дондуков” до Министерския съвет остава блокиран, откакто по-рано протестиращи майки на деца с увреждания сложиха палатки под прозорците на властта, съобщи кореспондент на bTV.

Снимка: Кристина Налбантова

Към момента ситуацията е спокойна и няма напрежение.
Отново на митинг: Майките на деца с увреждания блокираха бул. „ Дондуков ” (СНИМКИ И ВИДЕО) От януари хората с увреждания би трябвало да получават месечна сума в размер на 57% от линията на беднотия към главната им пенсия
Някои от протестиращите са безапелационни, че ще останат и през нощта. Полицаите на мястото обявиха, че на всички тях ще бъдат написани предупредителни протоколи.

Протестиращите са се запасили с храна.

„ Дондуков” продължава да е затворен от ул. „ Веслец” до Министерски съвет. По „ Цар Освободител” придвижването се реализира обикновено.

Въпреки постигнатите през вчерашния ден сделки с властта родители от цялата страна още веднъж се събраха пред постройката на Министерския съвет. Страните подписаха съглашение, съгласно което до края на годината би трябвало да се одобряват в пакет законите за хората с увреждания и за персоналната помощ. За 2019 година ще бъдат заделени 150 млн. лева повече в тази сфера.

Утре Националният съвет за интеграция на хората с увреждания ще прегледа Закона за хората с увреждания, по-късно той ще бъде разискван на тристранка и в Министерския съвет, с цел да стигне в период до Народното събрание.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР