Столичната Университетска специализирана болница за активно лечение по онкология (УСБАЛ

...
Столичната Университетска специализирана болница за активно лечение по онкология (УСБАЛ
Коментари Харесай

УСБАЛ по онкология вече ще се казва „Проф. Иван Черноземски“

Столичната Университетска профилирана болница за интензивно лекуване по онкология (УСБАЛ по онкология ЕАД) взема името на проф. Иван Черноземски. Решението болничното заведение да промени името си и да бъде наречена на видния български онколог и приет интернационален академик, някогашен здравен министър и някогашен шеф на лечебното заведение, за това е взето на ексклузивен уголемен Медицински съвет, извършен в края на май, оповестяват от УСБАЛ по онкология.

След това до Министерството на здравеопазването е изпратено писмо с предложение за промяна на името на болничното заведение от „ Университетска профилирана болница за интензивно лекуване по онкология “ ЕАД, гр. София на „ Университетска профилирана болница за интензивно лекуване по онкология „ Проф. Иван Черноземски “ ЕАД, гр. София.

„ Имам достойнството от името на Ръководството да Ви осведомявам, че с Протокол на едноличния притежател на капитала на „ Университетска профилирана болница за интензивно лекуване по онкология “ ЕАД, гр. София № РД16-381 от 03.08.2023 година, проф. Христо Хинков, министър на опазването на здравето, реши:

1. Променям наименованието на „ Университетска профилирана болница за интензивно лекуване по онкология “ ЕАД, гр. София в „ Университетска профилирана болница за интензивно лекуване по онкология „ Проф. Иван Черноземски “ ЕАД, гр. София.

Благодаря на всички за доверието и взаимните старания “, споделя в свое писмо до екипа на лечебното заведение и неговите пациенти шефът на болничното заведение доктор Владимир Даскалов.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР