Столичната Регионална здравна инспекция (РЗИ) е извършила днес 75 проверки

...
Столичната Регионална здравна инспекция (РЗИ) е извършила днес 75 проверки
Коментари Харесай

РЗИ-София състави три акта при проверките в молове, фитнеси и заведения днес

Столичната Регионална здравна ревизия (РЗИ) е направила през днешния ден 75 инспекции по съблюдаване на противоепидемичните ограничения на територията на София, оповестяват от инспекцията.

Проверени са спортни обекти, фитнес зали, огромни търговски центрове – вид МОЛ, детски и образователни заведения, обекти за търговия и произвеждане на храни (ресторанти, кафенета и др.) и други От тях 4 са в огромни търговски центрове – вид МОЛ, 7 – в спортни зали и фитнеси, 13 – в детски и образователни заведения и 17 – в обекти за търговия и произвеждане на храни (ресторанти, кафенета и др.).

За установени нарушавания на противоепидемичните ограничения към виновните лица са стартирани 3 бр. административно-наказателни процедури – връчени предложения за сформиране на актове за определяне на административни нарушавания. Същите са свързани с неналичието или неправилното слагане на персонални защитни средства (маски за лице) за еднократна или многократна приложимост, покриващи носа и устата, от личния състав в обекти за търговия и прозводство на хранителни артикули.

Съгласно Закона за здравето, който наруши или не извърши въведени от министъра на опазването на здравето противоепидемични ограничения, се санкционира с санкция от 300 до 1000 лева, а при наново нарушаване – от 1000 до 2000 лева Когато нарушаването е осъществено от едноличен търговец или юридическо лице, се постанова имуществена глоба в размер от 500 до 2000 лева, а при наново нарушаване от 2000 до 5000 лева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР