Столичната община стартира кампания за намаляване на хранителните отпадъци, която

...
Столичната община стартира кампания за намаляване на хранителните отпадъци, която
Коментари Харесай

Морков–супергерой ще учи децата в София защо е важно да не изхвърляме храна

Столичната община започва акция за понижаване на питателните боклуци, която ще се осъществя пилотно в 30 общински детски градини. Целта е посредством нея да се увеличи вниманието на децата от детските градини върху обстоятелството, че храната е скъп запас, към който би трябвало да се отнасяме отговорно – както при извършване на покупки и консумация, по този начин и при вероятно изхвърляне на хранителни боклуци, оповестяват от пресцентъра на Следствен отдел към окръжна прокуратура.

Кампанията започва от понеделник – 4 февруари 2019.

За оптималната досегаемост на посланията до малчуганите лице на акцията е супергероят – морковът Мори, който персонално ще се срещне и поговори с тях. В рамките на самодейността, за 4 месеца – от февруари до м. май 2019 година, суперморковът Мори ще посети 30 столични общински детски градини и ще се срещне с над 1000 деца.

През лятото на 2018 година Столичната община организира онлайн конкурс за детска рисунка и тогава точно концепцията за моркова – супергерой беше определена за победител. В следствие рисунката на 10-годишния Алекс Нейчев беше анимирана и превърната в лице на акцията.

Инициативата за понижаване на питателните боклуци е част от уговорките на Столична община в интернационалния план TRIFOCAL, чийто патрон е лондонският кмет Садик Хан. Повече за плана можете да намерите тук: sofia.bg/trifocal

Стартът на акцията е в понеделник – 04.02.2019 година от 11 часа в ДГ № 26, зад блок № 40 в „Младост 1“. Участие в събитието ще вземе зам.-кметът Йоана Христова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР