Столичната община, Софийската света митрополия и Общобългарският комитет Васил Левски“

...
Столичната община, Софийската света митрополия и Общобългарският комитет Васил Левски“
Коментари Харесай

Отбелязваме 151 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски

Столичната община, Софийската света митрополия и Общобългарският комитет „ Васил Левски “ провеждат възпоменателни събития по случай 151 години от гибелта на Апостола на свободата - Васил Левски, оповестяват от Столична община. 

В навечерието на 151-та годишнина от гибелта на Васил Левски на 15 февруари от 13.00 ч. в Античен културно-комуникационен комплекс „ Сердика “ Столичната община провежда среща-разговор на възпитаници от столични учебни заведения с доцент доктор Алека Стрезова от Института за исторически проучвания към Българска академия на науките. 

На учениците от 1. СУ „ Пенчо П. Славейков “ и 18. СУ „ Уилям Гладстон “ ще бъде показана документалната галерия „ Места наизуст “, проведена от Българската академия на науките. Те ще имат опция да гледат кино лентата „ Прослава на Левски “, сниман през 1931 година от оператора Христо Константинов и съхраняван от Българската национална филмотека. „ Прослава на Левски “ е първият документален филм за Апостола на свободата.  

На 19 февруари (понеделник) от 17.00 ч. в храм „ Света София “ ще бъде отслужена архиерейска панихида в памет на йеродякон Игнатий – Васил Левски. 

От 18.00 часа пред Паметника на Апостола на свободата ще се състои възпоменателна гала. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР