Столичната община е готова да посрещне зимния сезон. За това

...
Столичната община е готова да посрещне зимния сезон. За това
Коментари Харесай

Готови за зимата: 10 фирми ще се грижат за снегопочистването в столицата

Столичната община е подготвена да посрещне зимния сезон. За това увери заместник-кметът по екология Десислава Билева, която през днешния ден ревизира готовността за работа на почистващите компании.

С 10 компании е сключила тази година контракт Столичната община за поддръжка и разчистване на пътищата. Осигурени са над 330 машини - огромни, за главните пътища и по-малки - за кварталните улици в София.

Осигурени са и 23 хиляди тона смеси за обработка на пътищата. От инспектората обявиха, че ще бъдат доста прецизни към почистващите компании.

За предходната година не са им платени 205 хиляди лв., тъй като не са си свършили добре работата. От Столичната община увериха, че разполагат с задоволително средства за тазгодишното разчистване.

" Всяка година в бюджета и план-сметката на общината се заделят пари за зимното разчистване. За 2021 година сумата е 26 милиона и 300 хиляди лв., досега са изразходени над 90% от средствата. Сега ще внесем новата план-сметка за 2022,2023 година и със средствата, които са планувани в нея, ще се оправим. План-сметката ще бъде качена за обществено разискване и ще предложим сумата да бъде 28 милиона и 300 хиляди лв. за новата година ", съобщи Десислава Билева, заместник-кмет по екологията в Столична община.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР