Столичната лекарска колегия на БЛС разширява обхвата на Фонд „Лекарска

...
Столичната лекарска колегия на БЛС разширява обхвата на Фонд „Лекарска
Коментари Харесай

СЛК осигурява финансова помощ и за пенсионираните лекари

Столичната лекарска гилдия на БЛС уголемява обсега на Фонд „ Лекарска взаимопомощ “, като насочва спомагателна грижа и средства в помощ на пенсионираните лекари, които към този момент не практикуват и имат нужда от финансова поддръжка във връзка със заболяване, оповестиха от СЛК.

По предложение на ръководителя на УС на колегията доктор Асен Меджидиев Управителният съвет е дал своя вот нова наредба в Правилника за активността на Фонда, с която се прецизира, че право на финансова помощ имат пенсионирани, неработещи лекари, постоянни членове на БЛС до датата на пенсиониране.

Финансовата поддръжка е еднократна за календарна година за болести, налагащи доплащане за консумативи, материали и лекарствени средства, незаплатени от НЗОК действия по клинични пътеки в болничната здравна помощ с приложените към тях медицински произведения.

Размерът на помощта до 800 лева се отпуска по персонална молба на пенсионера с приложени фактури за разходвани средства по съответната клинична пътека, епикриза, изискваща закупуване от пациента на нужните материали и медикаменти.

Помощта се отпуска с решение на Управителния съвет на Столична лекарска гилдия на БЛС.

Фонд „ Лекарска взаимопомощ “ на Столична лекарска гилдия (СЛК) е основан с решение на Общото заседание и е в действие от 1 юли 2007 година, а активността му е регламентирана от Правилник за активността на фонда. Според разпоредбите на Фонда лекарите получават спомагателна помощ в следните случаи: при раждане на дете, помощ при заболяване, помощ при гибел на член на СЛК.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР