Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) ще има нов обединен

...
Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) ще има нов обединен
Коментари Харесай

Столичните ченгета ще имат нов оперативен център

Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) ще има нов единен дежурен център в навечерието на Председателството на България на Съвета на Европейския съюз. Това се схваща от оповестена преди дни социална поръчка на стойност от близо половин милион лв. без Данък добавена стойност, съобщи БГНЕС. Новият център ще се обитава в постройката на Столична дирекция на вътрешните работи до пл. "Възраждане”.

От документите на публичната поръчка се схваща, че новият единен дежурен център ще разполага с над 20 работни места за чиновници, които ще дават отговор за работата на обособените региони на столицата. В съседство е ситуирана и заседателна зала, която ще може да се употребява от оперативния щаб при пораждане на спешни обстановки.

От Дежурния център на процедура ще се следи цялото видеонаблюдение в столицата. Заданието за публичната поръчка демонстрира, че при построяването на дежурния център ще бъде сменена цялата ВиК и ел.инсталация. Служителите на центъра ще имат и настрана кухненско помещение за хранене и къси почивки по време на промените.

Подаването на предложения завършва в края на месец септември, а бъдещите строители ще имат два месеца, с цел да приключат работата. Това значи, че в случай че няма обжалвания на процедурите, още преди края на годината, Столична дирекция на вътрешните работи ще разполага с съвременен действен център, който ще разрешава управлението на ведомството да следи от разстояние обстановката в цялата столица.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР