Столична община започва монтирането на климатици, с които се подменят

...
Столична община започва монтирането на климатици, с които се подменят
Коментари Харесай

Столична община слага климатици на семейства, отказали се от печки на дърва

Столична община стартира монтирането на климатици, с които се подменят остарели отоплителни уреди на твърдо битово гориво. Те са част от плана " Подобряване качеството на атмосферния въздух в Столична община посредством замяна на отоплителни устройства на твърдо гориво с екологични други възможности ". Това съобщи заместник-кметът на София по направление екология Дисислава Билева, която ревизира монтажните действия в многофамилна къща в регион " Витоша ".

Монтажите на климатици започнаха през вчерашния ден, като единствено за първия ден са сложени общо 23 броя климатици на 10 семейства. Те са в регионите " Нови Искър ", " Банкя ", " Витоша " и " Връбница ".

" Следва по график да се инсталират 36 климатика на 16 фамилии в регионите " Витоша ", " Банкя ", " Кремиковци ", " Нови Искър " и " Връбница ", уточни също зам.-кметът.

Към този миг плануваните за монтаж климатици са 769 броя. Те са в регионите " Банкя ", " Кремиковци ", " Нови Искър ", " Витоша ", " Връбница " и " Възраждане ". Всички монтажи би трябвало да се осъществят според графици, направени и предоставени от изпълнителите до 9 март.

Същевременно продължава приемането на заявки на искащите да подменят старите си печки на дърва и въглища.

До този миг утвърдените претенденти са 5506. Най-голям е броят на декларираните нови отоплителни устройства на пелети и климатици, а общо 365 претендента са избрали отоплителни устройства на природен газ.

Досега са пуснати в употреба 1038 нови отоплителни уреда. Те са на пелети и природен газ - 897 на пелети и 141 на газ. Дейностите по подмяната на отоплителните устройства започнаха от 27 септември 2021 година и не престават и до този миг, макар че е деен отоплителен сезон.

Столична община продължава поетапната замяна на старите отоплителни устройства на твърдо гориво. Крайният период за осъществяването на плана е декември 2023 година Очаква се до тогава да бъдат инсталирани над 25 600 нови отоплителни устройства и уреди общо.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР