Столична община трябва да компенсира потърпевшите граждани от трамвайния тормоз

...
Столична община трябва да компенсира потърпевшите граждани от трамвайния тормоз
Коментари Харесай

Николай Николов: СО да компенсира потърпевшите от трамвайния тормоз по „Скобелев“

Столична община би трябвало да компенсира пострадалите жители от трамвайния тормоз по бул. „ Скобелев “, който те търпят повече от десетилетие. Този въпрос съм го сложил пред кмета Фандъкова още през март тази година, само че досега няма отговор. Това сподели общинският консултант и секретар на групата на Българска социалистическа партия в СОС Николай Николов по повод на това, че Софийски градски съд отсъди трамвайното трасе от бул. „ Витоша " по бул. „ Ген. М. Скобелев " до „ Петте кьошета "  да бъде премахнато в рамките на година.
“Доволен съм, че съдът застана на страната на жителите, идеята ни се увенча с триумф и спреведливостта ще спечелва “, съобщи Николов.

Той напомни, че при започване на годината, при разискването на бюджета на Столична община, заместник-кметът по финанси Дончо Барбалов се е заел преместването на трасето да бъде включено в капиталовата стратегия за 2022 година, само че това по този начин и не се е случило.
По думите на Николай Николов при осъществен оглед на място е открил, че трамваите не съблюдават ограничаването за скорост на придвижване до 5 км/ч, а в жилищните кооперации несъмнено се усещат и вибрациите, и шума от придвижването на мотрисите, изключително на по-старите модели. По това трасе от години минава маршрута на трамвайните линии №№1, 6 и 7, а от тази година и на още една - №27.
„ Хората живеят в непрекъснат дискомфорт поради безхаберието на ръководещите Столична община, което продължава 12 години. Този тормоз би трябвало да бъде прекратен, а живеещите в непосредствена непосредственост до „ краткотрайното “ трасе да бъдат възмездени за нанесените вреди – материални и нематериални “, безапелационен е социалистът.

Общинският консултант от Българска социалистическа партия изясни, че към този момент пети месец кметът Йорданка Фандъкова не е отговорила колко време ще траят техническите действия по премахването на „ краткотрайното “ трамвайно трасе и на каква стойност ще възлязат. Както и дали се упражнява контрол и дали се налагат санкции на водачите на трамваи, които не съблюдават ограничаването на скоростта на придвижване на мотрисите от 5 км/ч.
“Време е администрацията в Столична община да се раздвижи и да стартира да взема решение занемарените проблеми, освен по бул. „ Скобелев “, а в целия град, тъй като края на мандата им наближава и софиянци няма да ги запомнят с нищо положително “, уверен е Николай Николов.
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР