Столична община ще отпусне от бюджета си допълнителни 5.6 милиона

...
Столична община ще отпусне от бюджета си допълнителни 5.6 милиона
Коментари Харесай

Ремонтират 26 детски градини и училища в София

Столична община ще отпусне от бюджета си спомагателни 5.6 милиона лв. за реорганизация и създаване на учебни заведения и детски градини в София .

Хората би трябвало да знаят, че всички доходи от вложенията отиват непосредствено за възстановяване инфраструктурата на учебните заведения за образование и образование .

Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова , която подписа контракт за създаване, главен ремонт и реорганизация на 26 учебни заведения и детски градини в София .

Договорът бе подписан дружно с районния министър Николай Нанков , зам.-кмета на Столична община Ирина Савина , ръководителя на ръководещия орган на Оперативна програма “Регионално развитие” Деница Николова.

Общият размер на плана е 63,6 млн. лева, от които 58 млн. лева е цената на безвъзмездната финансова помощ , предоставена по Оперативна стратегия " Региони в напредък " 2014-2020 година

Фандъкова уточни, че София е потвърдила, че европейските средства отиват непосредствено при хората.

26-те детски градини, които се намират в регионите " Надежда ", " Връбница " и " Илинден ", ще бъдат енергийно актуализирани. Предстои и разширението на Девета френска езикова гимназия.

Втората фаза на този план е ориентирана и към възстановяване на интегриран градски превоз, както и реконструкцията на градската част.

" Ще продължим и през идната година с ремонтите по инфраструктурата, като се чака да бъде ремонтирана и обществената и културната инфраструктура ", безапелационна бе Фандъкова.

Тя благодари на целия ръководещ орган на ръководещата стратегия , тъй като Столична община разчита на поддръжка и колектив, с цел да извърши плановете си, с цел да може жителите на столицата да бъдат спокойни за развиването на столицата.

Регионалният министър Николай Нанков уточни, че това е един от най-важните планове, защото той е ориентиран към нашето бъдеще и нашите деца. Регионалният министър е уверен, че всяка една инвестиция ще се изплаща в пъти за годините напред.

" Това е един от най-чаканите планове за Столична община ", уточни Нанков.

По думите му капиталовата стратегия на Столична община е добър образец, тъй като се влага уравновесено и в съвсем цялата територия на общината . Дългосрочните устойчиви резултати ще мерят вложенията в нашите деца , създавайки предпоставки стопански и обществено развиване на страната и цяла Европа , уверен е той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР