Столична община подпомага състезателите от София за участието им в

...
Столична община подпомага състезателите от София за участието им в
Коментари Харесай

Столична община подпомага участието на българските спортисти в Спешъл Олимпикс

Столична община подкрепя състезателите от София за присъединяване им в Световните летни игри Спешъл Олимпикс в Берлин. Част от българските представители в най-мащабното приобщаващо спортно събитие ще бъдат екипирани от Фондация " София - европейска столица на спорта ". Новината беше обявена през днешния ден от Анатоли Илиев, заместник-председател на Фондацията, в наличието на част от българските участници.

Дни преди да отпътуват за немската столица 12 от българските състезатели посетиха осведомителния център на " София - европейска столица на спорта ". Състезателите се срещнаха с активността на самодейността, всеки от тях получи раничка сувенир.

Анатоли Илиев пожела триумф и „ На добър път! “ на българските представители, а треньорката Мариана Борукова описа за подготовката на баскетболния тим и спецификата на микс конкуренциите, в които студенти от НСА ще се състезават в споделени отбори дружно с участниците в „ Спешъл олимпик “. Изтъкната бе ролята на спорта и физическата интензивност за социализацията и интеграцията на младежите със специфични потребности.

" София - европейска столица на спорта " има за своя приоритет подпомагането на хората със характерни благоприятни условия с цел да могат те да се занимават със спорт, както и образуването на още по-толерантно и ангажиращо отношение към децата в неравностойно състояние и техните проблеми в актуалното общество. Минимум 10 от събитията на Фондацията всяка година са отдадени и ангажирани с идеята да се разпространява спортът за всички и да се даде публичност, че равенството значи повече. Целта е да бъдем по-отворени към многообразието и по-свързани с общността, в която живеем.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР