Столична община налага глоба от 200 хил. лв. на собственика

...
Столична община налага глоба от 200 хил. лв. на собственика
Коментари Харесай

След пожара: Общината глобява с 200 хил. лв. собственика на бившето кино Възраждане

Столична община постанова санкция от 200 хиляди лева на притежателя на бившето кино " Възраждане " поради безучастие, довело до увреждане на постройка монумент на културата, оповестиха от Направлението " Архитектура и градоустройство " /НАГ/ към Столичната община.
Още по тематиката
Експерти от дирекции " Контрол по строителството " на Столична община и регион " Възраждане " ще извършат оглед на нанесените вреди от пожара в постройката на някогашния спектакъл " Ренесанс " на бул. " Христо Ботев " 61 по предписание на кмета на София Йорданка Фандъкова.

В началото на тази година на притежателя на постройката, " К.Г. - Красимир Георгиев " ЕООД, е връчен протокол с наставления от Министерство на културата и НАГ на Столична община за обезопасяване на фасадите, спешен ремонт на покрива, с който да предотврати нахлуване на вода, както и затваряне на прозорци и отвори за попречване на безконтролен достъп на хора в постройката.

След безучастие от страна на притежателя по дадените наставления е формиран констативен протокол от регион " Възраждане ". На база установеното несъблюдение на предписанията за запазване на постройка, което е довело до увреждане на архитектурно-строителния монумент на културата, Столична община сформира акт на съображение член 20 от Закона за устройство за застрояване на Столична община.

На притежателя на постройката ще бъде натрапен оптималният размер на глоба, планувана в Закона за София (ЗУЗСО)за увреждане на монументи на културата, от 200 хиляди лева

Сигнал за пожара беше подаден тази заран към 7 часа, а пламъците гасиха близо 10 пожарни коли. Пострадали няма, само че служебният министър на културата дефинира случая като " класическа незаконна скица ".

Разчистването на място продължава и прокуратурата работи по случая.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР