Столът на Масимилиано Алегри започва да се клати с все

...
Столът на Масимилиано Алегри започва да се клати с все
Коментари Харесай

Ювентус не може да си позволи да уволни Алегри

Столът на Масимилиано Алегри стартира да се клати с все по-голяма мощ след следващия слаб мач на торинци, които изгубиха с 1:2 от Бенфика в Шампионската лига. Така тимът има единствено 2 победи в първите си 8 мача във всички шампионати от началото на сезона. Все повече почитатели и анализатори към този момент приказват за уволняване на треньора. Оказва се обаче, че това може и да не е толкоз лесна задача за шефовете на клуба.

Алегри има контракт с Ювентус до 2025 година със заплата в размер на 7,5 милиона евро на сезон. Това значи, че " бианконерите " би трябвало да му платят голяма отплата, в случай че решат да го уволнят в този миг. А това е сериозен проблем за клуб, който се чака да разгласи загуби в размер на 250 милиона евро за сезон 2021-22.

За сходно нещо загатна и изпълнителният шеф на Юве Маурицио Аривабене. Той се пошегува с почитател, питайки го дали е подготвен да заплати компенсацията за уволнението на Алегри.

Така най-малко на този стадий 55-годишният експерт ще резервира поста си с вярата резултатите на тима да се подобрят в околните седмици. За момента Алегри към момента има заем на доверие от управлението, още повече, че в клуба са наясно, че обстановката е сложна поради многото контузени в отбора. От друга страна обаче, в случай че рецесията в Ювентус продължи да се задълбочава, шефовете може да бъдат принудени да вземат крайни ограничения и да потърсят нов ментор.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР