Стокхолм е специално място в кариерата на Стефанос Циципас, защото

...
Стокхолм е специално място в кариерата на Стефанос Циципас, защото
Коментари Харесай

Все още непобеден в Стокхолм: Циципас разгроми пореден съперник и е финалист в турнира!

Стокхолм е особено място в кариерата на Стефанос Циципас, тъй като точно там гъркът завоюва своята дебютна купа в ATP Тура през 2018-та година, когато в конфликта за купата надигра Ернестс Гулбис. Днес пък Циципас записа своята седма поредна победа в шведската столица, където остава непобеден и си обезпечи опция да завоюва нов трофей от конкуренцията. Това стана допустимо, откакто топ поставеният в надпреварата надви с безапелационното 6:2 6:2 Емил Руусувуори и по този начин продължава да е без изгубен сет в хода на седмицата, а на следващия ден ще премери сили с Холгер Руне в решителния конфликт за определянето на първенеца.

Интересна детайлност е, че и двамата играчи се приготвят в академията на Патрик Муратоглу, който обаче до края на сезона е заел мястото на едноличен треньор в щаба на скандинавеца и ще се опита да му помогне в неговия опит да победи за повторно в кариерата си на равнище ATP.

Срещата започва със мълниеносен пробив в изгода международния номер пет, но финландецът демонстрираше присъщата си безгрешна игра от дъното на корта и съумяваше да се оправя с офанзивите на своя противник. Така непоставеният тенисист възвърне равенството при 2:2, само че след това любимецът откри цялостен надзор над събитията на корта и не загуби повече гейм до края на откриващата част.

Вторият сет стартира по същия метод, единствено че този път Циципас нямаше желание да усложнява ненужно задачата си и скоропостижно затвърди осъществения от себе си брейк, а малко по-късно удвои задатъка си и изцяло справедливо се поздрави с крайния триумф, осигурявайки си опция да вземе реванш от Руне за провалянето, което младежът му нанесе в осминафиналите на Ролан Гарос.

The match point that sent Stef to final No.7️⃣ in 2022!
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР