Стивън Спилбърг отправи думи на внимание и надежда, докато приемаше

...
Стивън Спилбърг отправи думи на внимание и надежда, докато приемаше
Коментари Харесай

Стивън Спилбърг: Отзвукът от историята безпогрешно отеква в съвремеността ни

Стивън Спилбърг насочи думи на внимание и вяра, до момента в който приемаше отличие от Университета на Южна Калифорния.


Режисьорът, ностел на " Оскар ", приказва по време на събитие, на което получи самопризнание за работата си с Фондация " Шоа " на USC - организация, учредена от него през 1994 година за записване и запазване на изявленията с оживели и очевидци на Холокоста.

Спилбърг съобщи, че слушайки разказите на оживелите, " ехото на историята е безпогрешно в сегашниата ни среда ".

Спилбърг съобщи, че радикалните възгледи основават " рискова среда " и водят до " общество, което към този момент не признава разликите ".

Думите на именития режисьор бяха толкоз прочувствени, колкото са най-хубавите му филми, по тази причина цялостната стенограма на забележките му беше оповестена от редица американски медии.

На събитието беше почетена и 92-годишната Селина Биниас, една от последните живи оживели от Холокоста от кино лентата " Списъкът на Шиндлер ". Биняз оцелява по време на нацисткия режим, тъй като родителите ѝ работят за Шиндлер - немски предприемач, който наема евреи, с цел да ги защищити от нацистите. Тя напуща лагера на гибелта Аушвиц-Биркенау, когато е на 13 години, съгласно Los Angeles Times.

Фондация " Шоа " също по този начин събира разкази на оживели от нападенията на Хамас в Израел през октомври като част от самодейността си " Противодействие на антисемитизма посредством събиране на свидетелства "./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР