Стив Траоре е един от футболистите в Берое, който грабва

...
Стив Траоре е един от футболистите в Берое, който грабва
Коментари Харесай

Стив Траоре: Берое може да постига по-добри резултати, никога няма да забравя гола срещу Ботев Враца

Стив Траоре е един от футболистите в Берое, който сграбчва окото с представянето си през новия сезон в efbet Лига. Неслучайно 24-годишният французин е и вторият най-хубав изпълнител в отбора с двете си попадения против Ботев Враца и Септември. Специално за Gong.bg Траоре описа по какъв начин се е стигнало до прехвърлянето му в Стара Загора, какво мисли за сезона на Берое дотук, както и какви са неговите футболни цели и упоритости.

-Берое приключи 0:0 против Пирин като посетител в последния ви мач в efbet Лига. Беше ли съгласно теб подобаващ резултатът и удовлетворени ли сте от него?

-Да, резултатът беше приемлив, тъй като не загубихме. Ние дойдохме, с цел да спечелим три точки и въпреки да не знаехме по какъв начин по-добре да осъществяваме нашите положения, можем да си извлечем позитиви, защото това е първият път през този сезон, когато не загубихме на открито от вкъщи.

-Отборът сякаш играе по-слабо в гостуванията си и е един от най-слабите посетители в елита. Защо Берое има две разнообразни лица, когато играе у дома и на открито?

-Да, това е правилно. От началото на сезона имаме повече усложнения да реализираме положителни резултати на открито по отношение на у дома. У дома всички се усещаме уверено, тъй като с нас са почитателите, които постоянно ни стимулират. Считам, че с повече централизация и мотивация можем да реализираме по-добри резултати както на открито, по този начин и на наш терен.

-От няколко седмици Берое има нов треньор в лицето на Николай Киров. Как се чувстваш под неговото управление и какво промени най-вече той?

-Той е треньор, който дойде с нова философия по отношение на играта, към която ние би трябвало да се приспособяваме. Аз се усещам добре в тима и ще забележим какво ще покаже времето. Смятам обаче, че ние сме способни да реализираме доста положителни резултати, тъй като разполагаме с добър щаб.

-С какви усеща оставаш по отношение на предходния ти ментор Петър Хубчев?

-Бях доста печален, когато той напусна. Това овакантяване беше ненадейно за мен. Благодарение на него аз подписах своя първи професионален контракт. Той ми имаше доверие, както и аз имах на него и на щаба му. За страдание не се получиха нещата, не го претърпях елементарно, само че искам всичко най-хубаво на него и асистентите му и в никакъв случай няма да ги не помни.

-Има ли финансови проблеми в Берое? Наред ли е всичко с заплащането на заплати и приемането им в точния момент?

-Не мога да кажа нищо по тематиката с финансите и не ме визира. Всичко, което ме касае, е да си правя работата на терена. Доколкото ми е известно, досега съм получавал всичко в точния момент. 

-Как в действителност се случи прехвърлянето ти в България? Кой се свърза с теб, взе ли бързо решението и какво оказа помощ за това да решиш да дойдеш в Стара Загора?

-Случи се по доста натурален метод и с помощта на другар, който към този момент е играл в клуба и всички вие познавате доста добре – Кийлън Лебон. По това време Кийлън беше свободен сътрудник и аз го попитах дали клубът би се поинтересувал от мен и профила ми на състезател. Той удостовери и по-късно е разказал за мен на помощник-треньора. Потърсиха ме и отидох на проби. По време на тестовия интервал старши треньорът ме хареса и в края на първата седмица ми направи съответна оферта.

-Ти означи гол още в дебюта си против Ботев Враца. Какво е възприятието да стартираш по сходен метод в новия си клуб?

-Това бе доста специфичен миг за мен, изключително поради това, че беше първият ни домашен мач. Бях доста благополучен, тъй като успяхме и да победим. Също по този начин няма да не помни в никакъв случай този миг, тъй като това бе мой първи гол в професионалния футбол.

-Какво ти харесва най-вече в България и Стара Загора и какво не?

-Стара Загора е спокоен град, доста е спокоен. Това, което малко ме потиска, е, че няма доста благоприятни условия за многообразие в града.

-Кои са хората, с които си непосредствен в съблекалнята и с които си се сприятелил и за какво?

-Разбира се с всички в тима. Хората, с които съм доста непосредствен, са Анисе, Томас Фонтен, Тунгара, Луизиньо и Валентино Пулиезе. Причината за това е, че всички ние приказваме френски и се разбираме елементарно.

-Какви са твоите персонални цели и какво мечтаеш да постигнеш във футболната си кариера?

-Моите персонални цели са да бъда допустимо най-ефективен, да способствам допустимо най-вече за тима и да въздействам по допустимо най-решителния метод в мачовете на тима. Искам да стигна допустимо най-далеч в кариерата си, за какво не и да играя за доста огромен клуб. Всичко това зависи от моята работа и решителността ми. Поради това би трябвало да съблюдавам сериозна дисциплинираност и да имам вяра в себе си, имайки увереността в мен самия. Това е всичко, което има значение.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР