Стена в офис на партерен етаж се срути заради строеж

...
Стена в офис на партерен етаж се срути заради строеж
Коментари Харесай

Строеж бутна стена на блок в „Лозенец“, има ранена жена

Стена в офис на сутеренен етаж се срути поради градеж в непосредствена непосредственост, съобщи bTV, по сигнал на фен.

Инцидентът е станал в столичния квартал „ Лозенец “ към 16 ч през вчерашния ден, когато се построява калканна стена. Под натиска на бетона стената на офиса се срутва. В този миг вътре е имало жена, която за благополучие не е потърпевша съществено.

„ Видях, че има скупчване на полиция и пожарна. Имаше и кола за спешна помощ. Излязох да схвана какво се е случило. Тогава видях падналата стена. Видях, че собственичката на офиса, която държи и жилища на по-горните етажи, е контузена. Лежеше и беше пребледняла “, споделя Димитър Димитров, който живее в съседство.

Той счита, че градежът би трябвало да се спре и да се направи обширно проучване на стената, която се е срутила и възможните вреди по постройката. В част от жилищата има пукнатини.

„ Имаме подадена планова документи, която изпълняваме. Имаме заложени шайби по калканните стени – това е четвъртата такава стена, която построяваме. Бетонирането се реализира на тактове, като след всеки един от тях сътрудниците стопират за към 30 мин “, изясни и Александър Кехайов, представител на компанията, изграждаща жилищната постройка в съседство.

Все още не е ясно за какво се е стигнало до случая. Предполага се, че тухлената структура на към този момент съществуващата постройка не е била задоволително добре укрепена, настояват от компанията, ангажирана със градежа.

Независими специалисти ще създадат проучване и ще излязат със умозаключение по случай.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР