STEM кабинети може да има във всяко общинско или държавно

...
STEM кабинети може да има във всяко общинско или държавно
Коментари Харесай

Просветният министър: STEM кабинети може да има във всяко общинско или държавно училище

STEM кабинети може да има във всяко общинско или държавно учебно заведение, без значение къде се намира и какъв брой деца се образоват в него. Това съобщи министърът на образованието и науката Сашо Пенов, който взе участие в работна среща на шефове от цялата страна в зала 1 на НДК, отдадена на построяването на STEM центрове в просветителните институции. За това са планувани над половин милиард лв. по Плана за възобновяване и резистентност.

Над 250 учебни заведения в страната към този момент имат STEM центрове, те могат да надградят към този момент направените, а останалите - да основат такива като програмата е до 2026 година, изясни Сашо Пенов.

Инструментът в тази ситуация е различен, друг от тези по оперативните стратегии и процедурите са облекчени, увери той. Целта на срещата е да се покаже на шефовете точно това, а за въпроси те могат да се обръщат към специалистите в МОН.

Той увери шефовете, че за построяването на STEM центровете няма да им е нужна помощта на консултанти, компании и съветници.

По Оперативна програма „ Образование “ са планувани средства и за образованието на учителите за работа с техниката в STEM кабинетите.

Следвайте ни във,и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР