Стефанос Циципас стои в средата на корта. Не може да

...
Стефанос Циципас стои в средата на корта. Не може да
Коментари Харесай

Смяна на караула

Стефанос Циципас стои в средата на корта. Не може да повярва какво се случва. Публиката на " Род Лейвър Арина " е раздвоена... Роджър Федерер, всеобщият любим, маха за сбогом, а един 20-годишен грък се класира за първия си 1/4-финал на шампионат от Големия шлем.

Пред екранa в " Мелбърн парк " тези, които нямаха шанса да се снабдят с билети за мача, не остават равнодушни към неистовата наслада на огромната гръцка група, чията поддръжка се чува даже на корта.
Гърция полудя! Феноменален Циципас детронира Федерер 20-годишният тенисист записа най-престижната си победа
В неделя Циципас отстрани Федерер след 3:1 сета и записа най-големия триумф в кариерата си... тъй като победи своя кумир.

Днес той се класира за полуфиналите на Откритото състезание на Австралия след триумф над Роберто Баутиста Агут и продължава да мечтае...
Снимка: Getty Images
Но мачът за историята е този против Маестрото. Защото по този начин стартират всички хубави приказки.

" Аз съм най-щастливият човек на света " - едвам намира думи геният - а именитият Джон Макенроу, който му взима изявление на корта, е повече от безапелационен: " Наблюдавате промяната на караула! "

И евентуално ще се окаже прав. Поне изгледите са налице.

Скоро ще се навършат 18 години от края на превъзходството на Пийт Сампрас на " Уимбълдън ". Ера, която завърши поради един дългокос младеж - Роджър Федерер.

Снимка: Getty Images

Приликите сред носителя на 20 трофеи от Големия шлем и Циципас са необикновени. До тази година 20-годишният гръцки феномен не беше печелил мач на " Аустрелиън Оупън ". Точно както 19-годишният Федерер преди серията си на " Уимбълдън " през 2001-а. И двамата заемат 15-о място в ранглистата и са спечелили по един трофей. И двете значими победи идват в четвъртия кръг.

2001: 19-year-old Roger Federer beats seven-time champion Pete Sampras in the Wimbledon round of 16

2019: 20-year-old Stefanos Tsitsipas beats six-time champion Roger Federer in the Australian Open round of 16 pic.twitter.com/kqppfl5O4o
— SI Tennis (@SI_Tennis) 20 януари 2019 година

Сампрас, който тогава е на 29, се отхвърля година по-късно след успех на Откритото състезание на Съединени американски щати. На 37, Федерер знае, че краят не е надалеч, само че със спечелването на три трофеи от Шлема през последните две години, се намира доста по-близо до върховата си форма, в сравнение с американецът през 2001-а.

Tiempo al tiempo.....@StefTsitsipas @rogerfederer #Sampras pic.twitter.com/tq8yqnuU52
— *Steph Fuentes* (@SFuentes08) 20 януари 2019 година

" Стефанос се оправя ужасно през последната година и половина. Победи Новак Джокович в Торонто, играчи като Кевин Андерсън и Александър Зверев, а в този момент и мен тук... по този начин се прави, в случай че искаш да преминеш в идващото равнище ", счита 6-кратният първенец на " Аустрелиън Оупън ".

Снимка: Getty Images

За място на финала в Мелбърн Циципас ще спори с спечелилия от мача сред Рафаел Надал и Франсис Тиафо. И даже австралийската му приказка да не продължи докрая, то едно е несъмнено... сувлакито " Циципас " има същински капацитет да излезе отвън рамките на гръцките заведения за хранене и да завладее целия свят.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР