Стефанос Циципас се наложи над Даниил Медведев с 6:3, 6:7

...
Стефанос Циципас се наложи над Даниил Медведев с 6:3, 6:7
Коментари Харесай

Стефанос Циципас отстрани Медведев във финалния турнир на ATP

Стефанос Циципас се наложи над Даниил Медведев с 6:3, 6:7 (11), 7:6 (1) в " Червената група " на финалния тенис шампионат на АТП в Торино. Маратонският мач продължи 2:24 часа, а това бе второ проваляне за някогашния номер 1 в тениса Медведев, който бе победител в шампионата през 2020 година и финалист предходната година, и той отпадна от конкуренцията.

Циципас, който е победител от 2019 година, и Андрей Рубльов имат по една победа в този поток и в пряк конфликт ще решат кой ще продължи напред на полуфиналите на шампионата. Новак Джокович към този момент си обезпечи място във финалната четворка с две победи в първите си два мача.
 Джокера се класира на 1/2-финал в Торино
Джокера се класира на 1/2-финал в Торино

Новак Джокович се наложи над Андрей Рубльов с 6:4, 6:1

Руснакът Даниил Медведев бе предаден от мощния си сервис при започване на мача и позволи бърз пробив при единствената опция на Циципас, който поведе в първия сет с 3:0. Гъркът нямаше проблеми при подаването си и затвори частта с 6:3.

Във втория сет Медведев усъвършенства играта си и сервиса си, като приключи общо с 16 аса. Двамата доближиха до тайбрек, като нямаше никакъв пробив. Самият тайбрек бе спиращ дъха, като Циципас изоставаше в резултата с 1:4, след което изравни, а по-късно получи и три сетбола, само че ги пропусна всичките. Медведев съумя да завоюва сета при четвъртия си сетбол на собствен сервис.

В решаващия сет Медведев сервираше за мача при 5:4, откакто направи пробив за 4:3. Той обаче изцяло изпусна контрола в този гейм, което разреши на противника му да се върне в мача. Мачът се реши в нов тайбрек, който този път бе изцяло доминиран от Стефанос Циципас, който завоюва срещата.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР