Стефанос Циципас от Гърция се класира за полуфиналите на турнира

...
Стефанос Циципас от Гърция се класира за полуфиналите на турнира
Коментари Харесай

Циципас срещу Рубльов на полуфиналите на турнира по тенис в Ротердам

Стефанос Циципас от Гърция се класира за полуфиналите на шампионата по тенис в зала от сериите АТП 500 в Ротердам (Нидерландия) с награден фонд 980 хиляди $.

Поставеният под номер 2 Циципас победи руснака Карен Хачанов с 4:6, 6:3, 7:5 за 2:44 часа.

Гръцкият тенисист беше единствено на точка от недостиг от 1:4 в третия сет, само че съумя да направи поврат и да си обезпечи място на полуфиналите след третата си победа в три мача против Хачанов.

"Той играе страховит тенис и не бях сигурен дали ще съумея да победя. Когато поведох с 5:0 във втория сет се почувствах по-уверен. Качеството на тениса беше чудесно. Трябваше да бъда толерантен във всеки от сетовете ", сподели Циципас след мача.

22-годишният грък записа 46 печеливши удара, а в спор за място на финала ще играе против номер 4 в схемата Андрей Рубльов (Русия), който отстрани Жереми Шарди (Франция) със 7:6(2), 6:7(2), 6:4 за 2:42 часа.

Рубльов пропусна два мачбола в 12-ия гейм на втория сет, само че в третата част поведе с 4:0 и без проблеми затвори срещата с четвъртия си мачбол.

За Рубьов това беше 18-а поредна победа в шампионата на АТП 500. Заедно с Роджър Федерер, Анди Мъри и Рафаел Надал, номер 8 в света е четвъртият тенисист с рекордните 18 или повече следващи победи на такова равнище от 2009 година насам.
function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР