Стефанос Циципас извоюва драматична победа над Андрей Рубльов и запази

...
Стефанос Циципас извоюва драматична победа над Андрей Рубльов и запази
Коментари Харесай

Шампионът спаси мачбол и засега оцеля във Финалите на АТР

Стефанос Циципас извоюва трагична победа над Андрей Рубльов и резервира шансове да отбрани купата си от заключителния тенис шампионат на мъжката верига - Финалите на АТР в Лондон. Във втория си мач в зала " О2 Арина " гръцкият първенец от 2019 година надви с 6:1, 4:6, 7:6 (6), откакто отрази мачбол при сервис на руснака в решаващия тайбрек.

За Циципас (1-1) това бе първи триумф в група " Лондон 2020 " и той към момента може да приключи на второто място, даващо право на присъединяване в 1/2-финалите. След второто си проваляне Рубльов (0-2) сигурно отпада от по-нататъшната конкуренция, като в последния кръг от груповата фаза ще играе единствено за достойнството си против предизвестения победител в потока Доминик Тийм (2-0).

Не такава ще бъде настройката на гърка, който в четвъртък ще се изправи очи в очи с Рафаел Надал (1-1) в пряк конфликт за класиране напред. Испанецът се сложи в позиция на оцеляване, отстъпвайки в два сета против австриеца през вчерашния ден следобяд - 6:7 (7), 6:7 (4). В първия тайбрек Тийм се пребори за триумфа, откакто изоставаше с 2:5 точки при сервис на Надал. Във втория сет пък испанецът поведе с пробив, само че позволи рибрейк.

Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР