Стефанос Циципас (Гърция) пропиля две точки за мача и загуби

...
Стефанос Циципас (Гърция) пропиля две точки за мача и загуби
Коментари Харесай

Циципас пропиля две разигравания за мача, но победи Оже-Алиасим в три сета

Стефанос Циципас (Гърция) пропиля две точки за мача и загуби втория сет, само че въпреки всичко победи Феликс Оже-Алиасим (Канада) с 6:2, 5:7, 6:1 на четвъртфиналите на шампионата по тенис от сериите "Мастърс " в Синсинати (САЩ) с награден фонд 5,4 милиона $.

Циципас завоюва в границите на 2:12 часа и се класира на полуфиналите на шампионата за втора поредна година. Победата на поставения под номер 2 грък обаче не пристигна без проблеми.

"Тенисът е игра на душeвност и такива неща се случват (загубените разигравания при мачбол). Когато това стане, би трябвало да не падаш духом и да продължаваш да играеш по този начин, както си знаеш. Може би не направих съвършен втори сет, тъй като пропуснах прекалено много благоприятни условия, само че демонстрирах самообладание. Получих нов късмет в третия сет и този път се възползвах ", сподели той след успеха.

Циципас контролираше изцяло играта през по-голямата част от първите два сета и поведе с 6:2, 5:4 и 40:15, само че Оже-Алиасим събра сили да остане в дуела. Той отрази два мачбола на личен сервис, като в единия случай изпрати удар на главната линия и топката я закачи с милиметри. Самият Циципас реши, че е спечелил с навън, само че повторенията го изенадаха.

Оже-Алиасим завоюва идващите два гейма и изравни сетовете, само че Циципас си върна надзор след къса пауза за потребление на тоалетната. Гръцкият тенисист завоюва подаването на Оже-Алиасим рано в третия сет и не позволи разиграване за пробив от своя страна. Той даже завоюва втори на сметката си след седмата двойна неточност на канадеца в мача.

Интересно е, че Оже-Алиасим доминираше тотално над Циципас в юношеските им години и на старта при експертите, само че гръцкият тенисист завоюва последните пет мача посред им и към този момент води с 5:2 в дуела.

Следващият противник на Циципас е златният медалист от Токио 2020 Александър Зверев, който отстрани Каспер Рууд (Норвегия) с 6:1, 6:3 след 61 минути игра. Циципас води на германеца с 6:2 в директните дуели.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР