Стефанос Циципас бе безапелационен в първите си три мача на

...
Стефанос Циципас бе безапелационен в първите си три мача на
Коментари Харесай

Първата АТР 500 титла е факт: Циципас покори Акапулко на двойки!

Стефанос Циципас бе решителен в първите си три мача на шампионата в Акапулко, с цел да доближи до полуфиналите. Там обаче гъркът бе спрян изненадващо от британеца Камерън Нори, който го надигра в поредни елементи, преди по-рано през днешния ден да отстъпи на Рафаел Надал в борбата за трофея. Въпреки обаче оставането си на крачка от финала, Циципас няма да си тръгне с празни ръце от Мексико, откакто двамата с Фелисиано Лопес победиха в конкуренцията на двойки, надигравайки на финала Марсело Аревало и Жан-Жулиен Рожер с 7:5 6:4.

Испано-гръцкият тандем доближи до купата със единствено един изгубен сет, а по пътя си надиграха някои опитни двойки, включително и поставените под номер 2 Хуан Себастиан Кабал и Роберт Фарах, които бяха отстранени на 1/4-финалите след трагичен тайбрек. Финалната среща беше равностойна в по-голяма част от времето, само че Циципас и Лопес бяха по-категорични във значимите моменти, което им донесе и заслужения успех. Двамата стартираха с леко преимущество и поведоха рано с пробив, само че Аревало и Рожер бързо заличиха пасива си. От тук насетне двете двойки няма проблеми в сервис геймовете си, преди в края участващите с " уайлд кард " състезатели да нанесат нов удар по противниците си и с това да открият сметката си в общия резултат.

Окрилени от триумфа си в откриващата част, Циципас и Лопес стартирах решително и скоро след началото на сета към този момент имаха преднина от брейк. Този път обаче двамата останаха съсредоточени и безпроблемно задържаха водачеството си, преди 40-годишният испанец да подпечата успеха им с директна точка от начален удар.

Massive in Mexico
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР