Стефан Янев се опитва да се позиционира в едно поле,

...
Стефан Янев се опитва да се позиционира в едно поле,
Коментари Харесай

Димитър Ганев: Стефан Янев се позиционира между проатлантическия консенсус и Възраждане

" Стефан Янев се пробва да се нарежда в едно поле, което е сред проатлантическия консенсус на Политическа партия, ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия и от другата страна - " Възраждане ". Това сподели пред БНР политологът Димитър Ганев от експериментален център " Тренд ".

Той посочи, че политически план на Янев би бил електорална опасност за Костадин Костадинов и партията му:
„ Те и двамата си дават сметка, че това поле остава без задоволително политическо посланичество. (...) Те се пробват да се качат на една електорална русофилска война “.

„ Процесите в интернационален проект без подозрение дават отражение върху политическия живот в страната. Оставката на военния министър Стефан Янев е директно разследване от съветската инвазия в Украйна. След началото на войната в България се очерта нова разграничителна линия в политическия живот като огромната част от партиите заеха ясна позиция, а от другата страна остана единствено " Възраждане ", разяснява той.

По думите му поръчката на Стефан Янев за основаване на нов политически план е отговор навръх това нова разделяне в страната:
„ От едната страна са твърдо проатлантически позиции, а от другата - и Янев, и Костадинов бягат от прокремълски и проруски позиции, а са с по-нюансирани, по-консервативни позиции “.

Според политолога „ Възраждане “ се възприема от хората като някаква форма на продължение на патриотичния бранш.

" Нито една от парламентарно показаните партии не желае предварителни избори, може би единствено " Възраждане ", акцентира Димитър Ганев.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР