Стефан МАРКОВ, Novinite.bgМного погрешно и странно соченият за футболен съдия

...
Стефан МАРКОВ, Novinite.bgМного погрешно и странно соченият за футболен съдия
Коментари Харесай

Правят на салата свирчото Кабаков, който опропасти по жалък начин дербито на Атина

Стефан МАРКОВ, Novinite.bg

Много неправилно и необичайно посоченият за футболен арбитър №1 у нас - Георги Кабаков, се забърка в немислим скандал, откакто меко казано опропасти атинското дерби сред Панатинайкос и АЕК. Кючукпарижанинът, който в България е прочут с това, че накъсва непрестанно играта, че е управлявал преднамерено редица мачове и все пак делегатите му пишат високи оценки, и е пращан да свири в Европа, в този момент се прочу в отрицателен проект и в южната ни съседка. 

Срещу свирката на Кабака нададоха писък до небесата от гранда АЕК. Жълто-черните от столицата са в потрес от отсъжданията му, които освен трансфораха рефера в основно настоящо лице на дербито с ПАО, само че и сигурно повлияха на крайния излаз на срещата. 

АЕК поведе, само че небрежно арбитърът посрами България и съдийството ни като първо свирна извънредно скандална дузпа, от която домакините изравниха, а малко по-късно отново даде 11-метров углавен удар за тях за игра рамо в рамо...и то отвън наказателно поле. С тези две маркирани дузпи Панатинайкос победи с 2:1, а гостите напълно резонно се почувстваха безочливо окрадени и поради това пуснаха своята гневна позиция. Преди първата дузпа има ОЧЕИЗВАДНО изблъскване на бранителя от АЕК, който момент по-късно, в резултат на нарушаването против него, несъзнателно играе с ръка. 

Жълто-черните са в амок и от показания жълт картон на Пинеда поради това, че той е танцувал от наслада след маркиран гол.

" Пинеда направи безусловно същото против ПАС Янина, само че тогава нямаше никакъв проблем. Никой не може да повярва какво тъкмо направи съдията ", пишат от АЕК.

От БФС и шефа на съдиите Виктор Кашай могат да се срамят от представянето на Георги Кабаков посред люлката на цивилизацията и демокрацията - Атина.

За следващ път този рефер потвърждава, че не става за напечени срещи. Не е по никакъв начин инцидентно, че ФИФА го отряза и якото му лоби се оказа безсилно да го набута за основен арбитър на Световното в Катар. 

Може да се изведе и една доста неприятна за Кабаков и честността на футбола наклонност. А точно - когато даден клуб има за цветове жълто и черно - той бива " клан " ритуално от роден съдия №1. Локомотив Пд тъкмо с крепко рамо от Кабака записа историееско 6:0 против Ботев Пд, още няколко случая на насмешка от негова страна е имало и в други срещи на " канарчетата " със " смърфовете ". Та, даже и с Арда Кърджали, когато Кабаков даде пресилена дузпа за домакините тогава. Ясно като избистрен бързей е, че Кабаков недолюбва отбори в жълто - знаят го последователите на Ботев Пд, към този момент са наясно и в АЕК.

Крайно време е този арбитър да бъде озаптен и да му бъдат поверявани единствено мачове с дребен заряд, по опция, без да има забъркани отбори, носещи жълт цвят, тъй като следователно той просто не се оправя. Нарочно или не....

По-долу сме посместили видео от мачаа ПАО-АЕК, както и формалната позиция на ощетения клуб:
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР