Стефан Данаилов обичаше празниците, обичаше срещата с приятели, срещите изпълнени

...
Стефан Данаилов обичаше празниците, обичаше срещата с приятели, срещите изпълнени
Коментари Харесай

Отбелязваме 80 години от рождението на Стефан Данаилов

Стефан Данаилов обичаше празниците, обичаше срещата с другари, срещите изпълнени с обич. Той излъчваше и даряваше топлота.

На 9 декември 2022 година се навършват 80 години от рождението на Мастера, като тази годишнина ще бъде маркирана с огромна стратегия от събития.

Спектакълът „ Години обич “ в „ Народен спектакъл „ Иван Вазов “ и фотоизложбата „ Стефан Данаилов: персонален списък. Непоказвани фотографии от персоналния му албум “ във връзка отбелязването на 80-годишнината от рождението на емблематичния актьор е под патронажа на Илияна Йотова, написа Darik.

Като кулминационна точка на честването 80 години от рождението на Стефан Данаилов в огромната зала на Народен спектакъл „ Иван Вазов “ ще се състои спектакълът „ Стефан Данаилов на 80: години обич “. Студенти и другари на Мастера ще показват музикални осъществявания, ще бъдат излъчени особено готови фрагменти и изявленията от кино лентата на Георги Тошев, фрагменти от записи с гласа на именития артист, предоставени от „ Златен фонд “ на БНР. Същата вечер ще бъде връчена от вицепрезидент Илияна Йотова следващата „ Стипендия на Ламбо “ със спомоществователството на фестивала „ Сцена на кръстопът “, чийто основател е самият Стефан Данаилов.

Набраните от представлението средства ще бъдат дарени на Дома за ветерани от сферата на културата, за който приживе се е грижил и самият Стефан Данаилов.
Събитията, които включва програмата „ Стефан Данаилов на 80: години обич “, са именуване и превръщане на част от площад „ Велчова завера “ в градина „ Проф. Стефан Данаилов “.

09.12. (петък) – 12,00 ч. – Градска градина пред Народен спектакъл „ Иван Вазов “ – показване на фотоизложбата „ Стефан Данаилов: персонален списък. Непоказвани фотографии от персоналния му албум “

09.12. (петък) – 19,00 ч. – Народен спектакъл „ Иван Вазов “, Голяма сцена – театър „ Години обич “

„ Колко е елементарно да бъдеш обичан – 25 истории от учениците на Стефан Данаилов “, създател Александра Александрова

Предстои преиздаване на книгата „ Романът на моя живот “, създатели Стефан Данаилов и Георги Тошев

Дом на киното – ще бъде показана последната огромна роля на Стефан Данаилов в късометражния филм „ Правила “, реж. Ясен Генадиев

Дом на киното – лъчение на кино лентата „ Монолог “ напълно с присъединяване на Стефан Данаилов. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР