Стефан Данаилов е рухнал на инвалидна количка, предаде Уикенд“. Ламбо

...
Стефан Данаилов е рухнал на инвалидна количка, предаде Уикенд“. Ламбо
Коментари Харесай

Това ли е краят: Стефан Данаилов рухна в инвалидна количка

Стефан Данаилов е рухнал на инвалидна количка, съобщи „ Уикенд “. Ламбо мъчно върви самичък поради куп заболявания, в това число напреднал паркинсон, който съществено затруднява придвижванията му. Въпреки това обаче не се отхвърля от пълноценния живот и работата си и възнамерява завръщане на сцената единствено след месец.

Ламбо репетира всеки ден, прецизен е като часовник, въпреки и в инвалидната количка, издадоха чиновници от Народния спектакъл. Той възнамерява огромното си завръщане на сцена със остарялата си тръпка Аня Пенчева и обичания си възпитаник Ненчо Илчев. С тях на 7 юни ще слагат спектакъла „ Актрисата “ по пиесата на английския драматург Питър Куилтър. Мастера е и постановчик, и най-ярката звезда на сцената.

Седмици преди огромния ден обаче открил, че му е мъчно да стъпва на краката си. Наложило се да се трансферира на инвалидна количка. Въпреки това обаче не се отказал от плануваното зрелище, което за него е въпрос не просто на работа, а на чест и персонално достолепие. Бил подложен пред избор – или да се съобщи и да признае пред сътрудници, другари, аудитория и най-много пред себе си, че повече не може да бъде артист, или да измисли метод да се измъкне от обстановката. Данаилов избрал второто. За да се оправи с тежката обстановка, пред която е изправен, той трансферирал и героя си в инвалидна количка. Така на 7 юни, когато е премиерата на „ Актрисата “, ще излезе пред публиката си на колела.

От Народния спектакъл обясниха, че все още Ламбо се усеща добре и подготовките минават извънредно сполучливо. Въпреки това обаче никой не се наема да прави прогнози за бъдещето на представлението. Причината е в здравословното положение на звездата, за което не могат да се дават никакви гаранции. Не е изключено да се утежни в последния миг и това да наложи промени в проекта, както се е случвало с други представления на Ламбо.

Преди 2 година той разгласи, че слиза от сцената за неопределен срок, а повода била точно във влошеното му здраве. Още тогава направи конкретизиране, че отдръпването му е дефинитивно. Ламбо не бе играл пред аудитория с години поради тежко онкологично заболяване. През 2014 година излезе на сцената на Народния спектакъл в спектакъла на Леон Даниел „ Пигмалион “ в чест на неотдавна умрялата си брачна половинка Мария. Това било нейното обичано зрелище. После Данаилов стартира да се появява все по-рядко в театъра, защото имунитетът му непрестанно отслабва и става рисково да е измежду доста хора.

Въпреки това предишното лято майор Деянов направи турне в България и чужбина, с цел да показа своята биографична книга, а в този момент се чака да направи същото и с „ Актрисата “. Смята се, че завръщането му на сцената ще бъде театралното събитие на годината. В новия театър той играе застаряващия избраник на театрална примадона (Аня Пенчева), която възнамерява прощаване със своята аудитория.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР