Става дума за изключително брутално погазване на правилата, безразборна сеч

...
Става дума за изключително брутално погазване на правилата, безразборна сеч
Коментари Харесай

Председателят на СОС Георги Георгиев: Призовавам Трайчо Трайков да изтегли разрешението за сеч в Борисовата градина, за да няма повече щети

" Става дума за извънредно брутално тъпчене на разпоредбите, безразборна сеч в нарушаване на всички правила и закони, а мотив е издадено от кмета на региона Трайчо Трайков позволение за сеч на 11 саморасли и сухи дървета ", съобщи пред бТВ ръководителят на СОС Георги Георгиев във връзка абсурда с изсечените в Борисовата градина в столицата дървета.

По този мотив имаше специфична среща с представители на компанията притежател на къпалнята " Мария Луиза ".

" Става дума за доста тежко нарушаване, кметът Фандъкова е сезирала прокуратурата, желаеме най-сурови санкции, за това действие ", разяснява той.

По думите му, това е " бандитска скица ", тъй като макар че " Софийски парцели " имат 42% от собствеността, те нямат представител в борда и никаква опция да влияят на сходни произволи.

" Схемата е направена през 2002 година по времето на кмета Стефан Софиянски, когато ръководител на СОС е бил Антоан Николов и с цялостното единогласие на общинските съветници. Тогава безусловно се подарява къпалнята, която е трансферирана на едно смесено сдружение, в което общината няма никакви права, само че се намира в " мъртва хватка ", изясни Георгиев и добави, че няма по какъв начин договорът да бъде разтрогнат.

Той описа, че представителите на компанията, която стопанисва къпалнята са злоупотребили с разрешението за изсичането на 11 саморасли и сухи дървета, като са го употребявали, с цел да влязат с техника в парка.

" Те са изсекли още други 28 дървета. Призовавам господин Трайков неотложно да анулира разрешението си, тъй като дърветата не са изсечени и те могат още веднъж да влязат на база на това позволение ", предизвести ръководителят на СОС.

Георгиев изрази отчаяние, че общинският консултант Борис Бонев се е нахвърлил с обвинявания против Трайчо Трайков и също така е предложил неблагоприятен вид - общината да откупи къпалнята.

" Предложението на Борис Бонев е да откупим къпалнята, т.е., да платим 20-30 милиона откуп за нещо, което е откраднато от софиянци. Нашето предложение е основният проектант да издаде виза за възстановяване на къпалнята. Тази компания, когато я е придобила преди 20 година са знаели, че там ще бъде къпалня и нищо друго, нито една тухла няма да бъде сложена в " Борисовата градина ", закани се той и изрично съобщи, че СОС ще отстоява тази позиция.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР