Став Вавринка участва в още еедно шоу в Арена Армеец,

...
Став Вавринка участва в още еедно шоу в Арена Армеец,
Коментари Харесай

Мирза Башич надигра Стан Вавринка и е на финал на Sofia Open 2018

Став Вавринка взе участие в още еедно шоу в " Арена Армеец ", само че отпадна на полуфинал на Sofia Open 2018. Швейцарецът отстъпи пред над квалификанта от Босна и Херцеговина, Мирза Башич със 6-7(6), 4-6. Утре Башич ще играе с спечелилия от първия полуфинал Мариус Копил от Румъния. А Стан ще отпътува за Ротердам, където може да срещне излекувания Григор Димитров.

 Всички резултати на Sofia Open 2018
Всички резултати на Sofia Open 2018

Схемата е за 28 тенисисти, като четирима прескачат първия кръг

Мирза Башич не се тормози от именития си противник и стартира срещата със самочувствие. Той импонираше на играта на Вавринка и в не малко случаи успяваше да го надиграе.

Швейцарецът видя, че среща опозиция и му трябваше известно време да влезе в темп. Във втория и третия гейм и двамата имаха по една опция за пробив, която не осъществиха. До 6-6 точките за Башич бяха с 4 повече - 35 на 31.

Тайбрекът се трансформира в същински трилър. Башич направи мини пробив, само че се тормози и изостана с 1-4. Вавринка отговори с двойна неточност за 4-4. Това върна самочувствието на босненеца, който стигна до два сетбола. При тях разиграванията бяха страхливи и по-опитният швейцарец ги взе. И още веднъж Вавринка направи двойна неточност. Публиката поддържа мощно Башич, който отговори с неспасяем сервис и завоюва сета след 8-6 в тайбрека за 55 минути.

В началото на втория сет Вавринка печелеше по елементарно геймовете, до момента в който Башич беше притиснат и едвам ги измъкваше. В петата партия швейцарецът взриви трибуните с две страхотни отигравания, стигна до 3 точки за пробив и неточност на босненеца му донесе изглеждащия по този начин значим брейк.

Стан реши да си почине в ледващия гейма на Мирза и го даде на нула. Това му изигра неприятна смешка, тъй като Башич игра ужасно в идната партия и съумя да върне пробива след 10 разигравания.

Вавринка се смути и босненецът обратно на всички очкавания проби още веднъж и взриви " Арена Армеец ".

Съдия на стола беше емблематичният французин Рено Лихтенщайн, който управлява срещата извънредно авторитетно.

 Снимка 339399
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР