Статуя на суетата се появи преди дни в район Възраждане.

...
Статуя на суетата се появи преди дни в район Възраждане.
Коментари Харесай

Статуя на суетата краси Възраждане

Статуя на суетата се появи преди дни в регион " Възраждане ". Тя е с шарена дреха, направена от 16 чувала пластмасови боклуци. В едната си ръка родната скулптура държи листовка на Черния петък, а с другата си прави селфи с мобилен телефон. Авторът на скулптурата, сходна на Статуята на свободата в Ню Йорк, е Любомир Мишонов.

" Реших да привлека вниманието с всичките тези отпадъци, които употребяваме във всекидневието си. Въпреки че е направена от боклуци, статуята не осъзнава това, тъй като е прекомерно заета със селфита и да отиде в мола ", разкри създателят на скулптурата. По думите му планът не е копие на Статуята на свободата, а въплъщение на актуалното консуматорско мислене и меркантилното ни общество.

" Стремежът ни е да получаваме нови и нови предмети, което води до свръхбоклук освен в България, а в целия свят ", изясни Мишонов. И добави: " Мислим си, че мобилните телефони и обществените мрежи ни дават независимост, само че концепцията за тази независимост е доста изкривена и ние ставаме зомбита, които споделят ненужна информация, а в действителност нямаме действителна връзка с хората и с същинските проблеми. "
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР