Статистически българинът живее по-добре, но ако го питате самия него

...
Статистически българинът живее по-добре, но ако го питате самия него
Коментари Харесай

Димитър Манолов: Статистически българинът живее по-добре

Статистически българинът живее по-добре, само че в случай че го питате самия него – не е по-добре. Имаме в себе си напластен негативизъм и податливост към самоподценяване. Това разяснява в ефира на Нова телевизия Димитър Манолов, президент на КТ „ Подкрепа ”.

По думите му статистиката сочи, че българинът живее по-добре в сравнение с преди 10 или 20 години. Безработицата не е проблем в страната, счита още той. Манолов акцентира, че има разлика сред безработни и неработещи.

„ Хора, които не работят, и безработни, не са едно и също нещо. Безработен по определението на Международната организация на труда е човек, който може да работи, търси си работа и е подготвен да одобри работа. Всичко отвън това, не е незает. Има ужасно доста хора, които не работят, само че не влизат в определението безработни ”, изясни Манолов.

По отношение на минималната работна заплата, той изясни, че има европейска инструкция, която би трябвало да въведем до края на годината. Част от нея към този момент е въведена, с смяна в Кодекса на труда, където се записа, че минималната работна заплата би трябвало да е 50% от междинната.

„ Има още доста, което би трябвало да се направи за приходите. Тази инструкция приказва за съответни работни заплати ”, разяснява Манолов.   

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР