Стартираха дейностите по проект за обезвреждане на излезли от употреба

...
Стартираха дейностите по проект за обезвреждане на излезли от употреба
Коментари Харесай

Обезвреждат пестициди в Свищовско

Стартираха дейностите по план за неутрализиране на излезли от приложимост пестициди и други препарати за растителна отбрана в свищовското село Вардим. Отворен е запечатаният от години склад, съхраняващ негодни за приложимост пестициди, по отношение на осъществяването на план „ Екологосъобразно неутрализиране на излезли от приложимост пестициди и други препарати за растителна отбрана с изминал период на валидност “. След отварянето, в наличието на петчленна комисия, складът е предаден на определения реализатор. В 29- дневен период веществата ще бъдат опаковани, и превозени за дефинитивно неутрализиране и заличаване в Швейцария, а складът ще бъде измит.

Кметът на село Вардим Сенка Добрева изрази задоволство от решаването на дългогодишния проблем. Тя показа за терзанията и неудобствата, които са имали жителите на обитаемото място от мощната, неприятна миризма към склада и опасенията от проникване в подпочвените води. Добрева акцентира, че неговото закриване е била една от главните ѝ цели при встъпване в служба.

„ Радвам се, че дружно с общинското управление успяхме да се оправим с този сериозен за селото проблем “, посочи Сенка Добрева.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР