Стартира зимното поддържане на участъците от републиканските пътища в област

...
Стартира зимното поддържане на участъците от републиканските пътища в област
Коментари Харесай

Стартира зимното поддържане на планинските пътища в област Монтана

Стартира зимното поддържане на секторите от републиканските пътища в област Монтана, преминаващи през високопланински проходи с височина над 550 метра, както и в пътните прави с надморска височина над 800 м. В района те са две – прохода Петрохан и пътя за Горна Бела речка. ОПУ ще обработва настилките в секторите при замръзване и хлъзгавост, както и при снеговалеж. 16 машини към този момент са ситуирани по опорните пунктове.
За почистването на републиканските пътища в област Монтана са обезпечени 115 машини – роторни снегорини, автогрейдери, автовлекачи за аварирали коли, комбинирани машини за разпространяване на химикали, снегорини, коли за опесъчаване и други
За обработка на настилките са планувани 1 260 тона сол, 10 600 тона пясък и 38 тона химически субстанции, както и инертни материали за старта на зимното поддържане. Доставките не престават, както е по контракт.
Агенция „ Пътна инфраструктура “ моли всички водачи да приготвят колите си за придвижване при зимни условия, да не чакат първите минусови температури и да наблюдават за положителното техническо положение на транспортното средство.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР