Стартира вторият етап по завършването на интерконектора. Това каза служебният

...
Стартира вторият етап по завършването на интерконектора. Това каза служебният
Коментари Харесай

Стартира вторият етап по завършването на интерконектора с Гърция

Стартира вторият стадий по завършването на интерконектора . Това сподели служебният министър на районното развиване и благоустройство арх. Иван Шишков след срещата със строителя на междусистемната газова връзка Гърция-България.

Имам уверението, че до края на годината аварийният кабел ще бъде приключен и при започване на идната година ще може да бъде въведен в употреба. Във всеки един от стадиите има някакъв прогрес, той не е толкоз огромен, колкото ми се желае, само че по този начин или другояче той не е съдбовен за страната, само че никога няма да го остави, с цел да не бъде приключен целият обект . От днешна дата стартираме втория стадий по завършването на интерконектора.

Министър Шишков съобщи, че както беше заречен първият стадий беше приключен и пуснат в употреба. Той уточни, че не е изключително удовлетворен от темповете на работа, само че и не е сюрпризиран, тъй като е свършена доста работа при първия стадий и е обикновено да има едно разпределяне по-късно, само че точно по тази причина е и инициирал срещата.

„ Това, което дълго се разясняваше, че ние сме намерили един строителен обект приключен на 99%, към днешна дата не е приключен на 90%. Но това не значи, че не би трябвало да бъде приключен “, добави районният министър. Шишков е безапелационен, че всичко, което страната е почнала, би трябвало да го довърши до дъно.

В четвъртък ще бъде направена още една среща, с цел да станат ясни съответни периоди.

„ За другите два обекта ще има един по-задълбочен разбор, тъй като става въпрос въпреки всичко за едно строителство, което е в природата “, уточни той предвид на утежняването на времето, като добави, че ще желае доста явен график.

Според министър Шишков вложителите са удовлетворени от взаимната работа и чака до няколко месеца да бъде приключен целият обект.

Дали се дължат неустойки, той изясни, че не може да каже, тъй като Министерство на регионалното развитие се занимава с този обект, тъй като е градеж, а не, тъй като имаме оборудване, годно за употреба.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР