Стартира процедурата за строеж на завод за електромобили в България

...
Стартира процедурата за строеж на завод за електромобили в България
Коментари Харесай

Официално: Внесоха инвестиционното намерение за изграждане на голям завод за електромобили

Стартира процедурата за градеж на цех за електрически автомобили в България за над 140 милиона евро.

Дългоочакваното капиталово предложение за създаване на новаторски цех за сглобяване на електрически коли e.GO е постъпило в Регионалната ревизия по околната среда и водите (РИОСВ) в Плевен, заяви шефът ѝ инж. Зорница Йоткова. Това е една от първите и нужни стъпки, с цел да може да се получи позволение за градеж на промишлената постройка.

От уведомлението излиза наяве, че бъдещият цех ще се намира в Индустриален парк " Балкан ", ситуиран в Северната промишлена зона на Ловеч. Възложителят на плана е " НЕКСТ.Е.ГО.БЪЛГАРИЯ " АД Ловеч, в чийто Съвет на шефовете влизат братът на Кирил Домусчиев - Георги Домусчиев, Томас Бладес, Авто парк България, Тимо Вамиг, Матиас Пройс и Асен Хинов. Площта на терена, върху който ще се разположи индустриалната база, е 173 511 кв. м. От нея към 17 декара ще бъдат планувани за паркинг зони.

Припомняме, че в средата на лятото предходната година Кирил Петков, който тогава бе длъжностен министър на стопанската система, подписа меморандум за създаване на цех за произвеждане на електрически коли в Ловеч с представители на немската компания Nеxt.е.GО. В него бе посочено, че инвестицията, привлечена от Автомобилния клъстер в България, ще бъде към 140 млн. евро, като до края на 2021 година се очакваше да бъдат разкрити 1000 нови работни места. Това обаче по този начин и не се случи, а занапред ще стане ясно дали ще се изисква правенето на оценка за влияние върху околната среда /ОВОС/ на плана и по кое време най-рано може да стартира строителството.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР