Старт на дебатите за предсрочното прекратяване мандата на главния прокурор

...
Старт на дебатите за предсрочното прекратяване мандата на главния прокурор
Коментари Харесай

Гешев: Искат да ме сменят, за да овладеят прокуратурата, но нямат правни аргументи

Старт на дебатите за предварителното преустановяване мандата на основния прокурор Иван Гешев. Пленумът на Висшия правосъден съвет (ВСС) ще прегледа настояването на правосъдния министър Надежда Йорданова и ще разиска кои от 9-те проблема са възможни за разглеждане. Решението за предварително преустановяване мандата на обвинител номер 1 се взима със 17 гласа „ за”.

Преди началото на Висш съдебен съвет Гешев се спря пред медиите.

„ Искането на госпожа Надежда Йорданова е машинален общ брой от нейни свободни съждения. От друга страна това са погрешни политически изказвания. От трета страна – това са свободни цитати сред разнообразни правила. Трите дружно нямат никаква връзка с Конституцията и законите в страната. От това правно нищо може да се види, че има надълбоко недоумение на конституционните правила в страната”, съобщи основният прокурор.
„ Бих задал на българските жители следния въпрос - представете си, сега, прокуратурата да е в Министерство на вътрешните работи, представете си какво би се случило?

Тогава, всеки един, в това число и вие, всеки един български жител, е в заплаха, поради тези практики, които най-вероятно се случват в някои институции на изпълнителната власт. Не желая да упреквам редовите чиновници на Министерство на вътрешните работи. Не поисквам на никого да е пред избора да извърши нещо, което по закон, може би, е нелегално, от една страна, а въпреки това, да остане без работа и да не може да храни фамилията си. Пожелавам никой да не е пред този избор “, съобщи основният прокурор.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР