Старши треньорът на Пари Сен Жермен Кристоф Галтие напусна Ница

...
Старши треньорът на Пари Сен Жермен Кристоф Галтие напусна Ница
Коментари Харесай

Галтие се завръща в Ница в опит да запази поста си

Старши треньорът на Пари Сен Жермен Кристоф Галтие напусна Ница предишното лято с вярата за дълъг престой в столицата. С оглед на разитието на сезона ще бъде изненада, в случай че наставникът е на поста си идващия сезон. На този стадий управлението на клуба е решило да го задържи до края на сезона, само че и това може да се промени, в случай че спечелването на купата е под въпрос.

Миналата седмица ПСЖ позволи втора домакинска загуба в шампионата, откакто отстъпи на Лион, и преднината му на върха е 6 точки пред Ланс и Марсилия. Галтие бе извънредно отчаян от държанието на играчите в последния мач. “Отказахме се доста бързо. Липсваше ни темперамент. Има отчаяние, само че и гняв. Трябва да подхождаме друго. Трябва да реагираме като първенци, да демонстрираме горделивост. Всеки, в това число и аз, би трябвало да е изцяло наясно със обстановката и работата, която би трябвало да ъбде свършена ”, съобщи наставникът.

Преди Световното състезание в Катар ПСЖ нямаше загуба и вкарваше много голове. След триумфа на Лионел Меси и Аржентина против другата огромна звезда на клуба КилианМбапе на финала нещата радикално се трансформираха. Първата загуба пристигна в самото начало на годината от Ланс, а тя даде начало на серия от разочароващи резултати. Тимът отпадна от Шампионската лига за втора поредна година на осминафиналите, позволи още четири загуби в шампионата и отпадна от Купата на Франция.

Галтие прекара единствено една година в Ница, където дойде откакто изведе Лил до купата през 2021 година Ница сега е на осмо място, само че е в серия от 14 следващи мача без загуба и се пробва да стигне до местата, даващи право на присъединяване в евротурнирите. Загуба на южното крайбрежие може да докара до разлика от три точки на върха, а идната седмица следва дуел против втория в класирането Ланс.

Негативно развиване за парижани евентуално ще докара до промяна на треньора и назначението на осми ментор в 12-те гоини, откогато катарските притежатели дойдоха преди 12 години. Въпреки големите вложения и идването на голям брой звезди, в този интервал ПСЖ има един край в Шампионската лига и той в съкратената от ковид версия на шампионата през 2020 година

Феновете са недоволни от достиженията на клуба и гневът им стартира да се обръща към огромните звезди, които рядко са на нужното равнище в най-важните мачове. Въпросителните към метода на живот на Неймар от години дават мотиви за рецензии към бразилеца, който получава голяма заплата и доста постоянно е контузен. Той няма да играе до края на сезона след интервенция на глезена.

Сега последователите се обърнаха и против Лионел Меси. Седемкратният притежател на “Златната топка ” бе освиркван по време на мача с Лион и той дава от ден на ден индикации, че няма да остане в Париж след края на сезона. “Не може да очаквате Лео да прави всичко. Мисля, че освиркванията са много пресилени ”, разяснява Галтие.

ПСЖ се провали против Лион - един променлив тим, цялостен с млади играчи и воден от Лоран Блан, който бе уволнен от столичния клуб през 2016 година, месеци откакто подписа нов контракт. Подобна орис имаха Томас Тухел и Маурисио Почетино.

Тимът на Блан е девети в класирането, а наставникът има пояснение на превъзходството, което имаха играчите му против парижани: “Когато имаш играчи, които могат да вършат пробиви, те имат проблеми в моментите, в които пратиш топката в свободното пространство ”. Лошата вест за ПСЖ е, че Ница и изключително Ланс практуват сходен жанр - бързо движение, комбинирано с дълбока преса и пъргавина.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР