Старши треньорът на националния отбор по вдигане на тежести Иван

...
Старши треньорът на националния отбор по вдигане на тежести Иван
Коментари Харесай

Карлос Насар и Иван Иванов отрекоха да има конфликт помежду им

Старши треньорът на националния тим по повдигане на тежести Иван Иванов и международният рекордьор в категория до 89 кг Карлос Насар изрично отхвърлиха посред им да има някакъв спор.

Двамата дадоха взаимна конференция в столицата, на която обясниха, че въпреки и да са имали някои разлики при провеждането на подготвителния развой, това не значи, че връзките сред тях са неприятни.

" С Иван Иванов нямаме персонален спор. Не е имало подобен. Просто аз избирам да упражнявам с персоналния ми треньор, както е било до момента и както допускам избира всеки един играч. Имам мое мнение по въпроса къде би трябвало да упражнявам, само че това не е мотив да има някакъв спор сред нас. С Иван Иванов не сме скарани. Винаги съм се съветвал с националните треньори, тъй като няма по какъв начин да се върви напред в спорта, в случай че няма схващане ", съобщи Насар.

" Карлос в никакъв случай не е правил подготовка повече от 30-40 дни преди огромно съревнование. Идвал е на контролни в София, виждали сме какви са му резултатите. Аз се пробвам да обясня на всички, че той е малко по-различен от останалите състезатели. Той е един голям гений, който реализира по-лесно начертаните цели. С него доста пъти сме говорили какво да тренира, какво тегло да поддържа, какво да прави, само че това са наши, вътрешни неща. Знам кой се пробва да сътвори напрежение в тима, само че това няма по какъв начин да се случи ", безапелационен бе националният селекционер.

Двамата получиха премиите си за състезател и треньор №1 на месец април.

" Единствената ни мисъл би трябвало да е за медали и за трофеи. Трябва да работим дружно, както сме го правили и както ще го вършим. Виждате, че резултатите са на разположение ", посочи Насар.

" С всеки играч имаме самостоятелен проект за подготовка. Карлос е механически доста образован, а също така е и физически много мощен. При други състезатели тези качества би трябвало да се компенсират с повече труд. Няма различен вид ", добави Иванов.

Нито Иванов, нито Насар обаче се ангажираха с прогноза дали щангистът ще взе участие на идното през септември международно състезание в Саудитска Арабия. В момента Насар продължава да се възвръща от скъсване на ахилеса, което получи дни след завръщането си от европейското състезание в Армения, на което завоюва златния орден със международен връх в дуела.

" Възстановяването ми към този момент върви доста добре, само че то занапред стартира. Трябва да бъда по-внимателен за в бъдеще и да изчакам да се възстановя изцяло ", сподели Насар.

Той добави, че информацията, която има от докторите е, че ще може да се подлага на оптимални натоварвания още веднъж след към пет месеца.

" Но това зависи от възобновяване ми. След травмата ще се промени и визията ми за тренировки. Ще би трябвало да се старая доста повече ", добави още младият тежкоатлет.

Според Иванов към момента е рано да се вършат прогнози за възобновяване на Насар и би трябвало да се изчака процесът да напредне още малко.

" Нека първо Карлос да смъкна гипса. Тогава ще се види защо иде тирада. Той ще би трябвало да стартира с плуване, преди да премине към някакви по-сериозни натоварвания. Но той би трябвало да бъде доста деликатен, тъй като ахилесът е доста внимателно място. Той поема цялата тежест на тялото ", добави той.

Иванов описа и за извършения по-рано през днешния ден Управителен съвет на федерацията.

" На днешния Управителен съвет съвсем на 100 % се обясни какво и на кого се дължи. Приет бе проект за заплащане на отговорностите на федерацията към Министерството на младежта и спорта, както и към частници. Сега, след конференцията, отивам към Нови извор, където ще се състои идващият ни лагер, който стартира на 4 юни. Разбира се, ще се обърне внимание и на подрастващите, на които им предстоят европейски шампионати в Румъния и Молдова, само че фокусът ни е върху подготовката на тези, които могат да завоюват квоти за Олимпийските игри в Париж. Веднага след Управителния съвет се появиха две компании, които показаха предпочитание да станат спонсори на федерацията. С едната изключително диалогът мина доста добре и мисля, че до седмица ще подпишем контракт за спонсорство ", приключи той.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР