Старши треньорът на националния ни отбор по бокс за юноши

...
Старши треньорът на националния ни отбор по бокс за юноши
Коментари Харесай

Роман Цветков след Европейското: Имаме уникални деца

Старши треньорът на националния ни тим по бокс за юноши Роман Цветков не спести суперлативите си за представянето на Европейското състезание в Монтесилвано, Италия. Родните гении завоюваха 4 медала, от които един сребърен и три бронзови.

В категория до 57 кг Викторио Илиев доближи до край, където загуби в доста оспорвана среща от азербайджанеца Махамадали Гасимзаде. С бронзови оценки пък се поздравиха Силян Попов (46 кг), Ангел Димитров (48) и Алейна Мехмед (80).

“Четири медала от общо 8 участника е доста мощен резултат за нас. Поздравявам тези прелестни деца, за мен те са неповторими. Всички играха извънредно мощно и нито една от загубите не бе с изрично надиграване. Напротив – някои от тях даже бяха по-пресилени, в сравнение с трябваше. Особено тази „ тънка “ загуба на Ангел (Димитров, 48 кг) от локалния боксьор (Антонио Марсала). Като цяло съм доста удовлетворен и се веселя, че тази година работих с такива деца “, показа след края на шампионата Роман Цветков.

Той изрази вяра, че гениите ще продължат развиването си и по клубовете в идващите няколко месеца. „ Най-важното за всички нас, боксовото семейство, е да съхраним тези деца и да продължим да ги развиваме. До края на годината няма различен интернационален шампионат, имаме държавно състезание, а в този момент те би трябвало и да се върнат в учебно заведение. Важно е да продължат образованието си, тъй като тук не става въпрос единствено за създаване на боксьори, само че и на качествени хора и персони “, сподели още Цветков.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР