Старши-треньорът на Марица (Пловдив) Иван Петков бе гост в студиото

...
Старши-треньорът на Марица (Пловдив) Иван Петков бе гост в студиото
Коментари Харесай

Иван Петков за пътя на Марица до групите, амбициите и реалните цели

Старши-треньорът на Марица (Пловдив) Иван Петков бе посетител в студиото на Diema Sport и описа забавни елементи за пътя на отбора до групите в Шампионската лига.

" Мисля, че всички би трябвало да се гордеем с това, което реализираме ", съобщи Петков. " Това е истината - спортът е обществен феномен, спортът е за феновете, за обществото... Колкото повече деца влязат в залата, толкоз по-добре си вършим ние работата ".

" Не сме привикнали да сме под светлините на прожекторите. Нашата работа е в залата, да развиваме плана ", добави той.

Петков разяснява и противниците в груповата фаза на Шампионската лига - Динамо Казан, Хемик и Визура.

" На първо четене, доста мощни противници! За Динамо Казань всички знаят - висока топка е. Ние ще се подготвим минимум да ги затрудним. Ние имаме шансове. Не изключвам този мач. Хемик от Полша господства в полското състезание, разполага с най-хубавото от полския волейбол. Не съм детайлно осведомен с тима на Визура. Имат единствено сръбски състезателки. Някои от тях доста млади. Когато пристигна времето, ще разясняваме. В никакъв случай не желаеме да сме новобранец ".

Иван Петков разяснява и досегашните мачове, които изигра Марица в Шампионската лига, минали много прочувствено и с доста обрати. Той описа забавни детайлности за развиването на тези конфликти, които Марица завоюва със златни геймове. Петков регистрира смисъла на метода на подготовка - извънредно ориентирана към характерния съперник - и в Европа, и в България.

Наставникът се върна и към началото на плана Марица, от преди седем-осем години. " Сега задачата ни е към този момент Марица да се утвърди в Европа. Дали ще играем всяка година в Шампионска лига или ще гоним по-предно класиране в Купата на CEV, желаеме Марица да е в елита на европейския волейбол ".

" Конкуренцията в България не е такава, каквато би трябвало да бъде, само че не желая да омаловажаваме работата на нашите сътрудници. И не можем да се оправдаваме с това за мачовете в Европа ".

Иван Петков отговори и на рецензиите, че Марица не разчита на свои състезателки и не създава млади волейболистки: " Не мисля, че тези 16 тима в Шампионската лига имат доста локални състезателки, произвеждане на школата. Хубаво е да те подлагат на критика. Това е нещо градивно. Но не мисля, че нашата школа не създава волейболистки. Ние несъмнено желаеме да работим с българки. Но тези, които са на доста високо равнище, играят в чужбина и ние не можем да им предложим финансови условия ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР