Старши треньорът на Дженоа - Андрий Шевченко потвърди, че най-вероятно

...
Старши треньорът на Дженоа - Андрий Шевченко потвърди, че най-вероятно
Коментари Харесай

Милан срази Дженоа за Купата на Италия, Шевченко е пред уволнение

Старши треньорът на Дженоа - Андрий Шевченко удостовери, че най-вероятно ще бъде уволнен. Неговият отбор отстъпи на Милан с 1:3 след продължения и отпадна от шампионата по футбол за Купата на Италия, като а в общо 11 мача под управлението на украинеца отборът има единствено една победа – против Салернитану в предходния кръг на шампионата. 

Шевченко съобщи след мача: „ Върша си работата ден за ден. На 45 години съм и още натрупвам опит като треньор. Животът се състои от върхове и падения. Имаме добър план и виждам напред. Момчетата се показаха на равнище. Постепенно работата в тренировките ще стартира да дава резултат в мачовете. Колкото до мен - клубът ще разгласи решението си на следващия ден “.

45-годишният украинец получи топло от последователите на Милан, които го боготворят. На трибуните на “Сан Сиро ” бе обтегнат транспарант с надпис: “Това е дълга любовна история. Този взор от Манчестър (при победната дузпа във финала на Шампионската лига против Ювентус през 2003 година) е отпечатан в сърцата ни. Шева - легенда вечно ”. 

Украинецът застана отпред на Дженоа на 7 ноември, само че от този момент тимът завоюва единствено 3 точки от 9 мача в Серия “А ” и се намира на предпоследното 19-о място в класирането. Медиите на Ботуша настояват, че клубът би трябвало да изплати на Шевченко и помощниците му наказателна клауза в размер на 20 млн. евро. Ръководството към този момент има уговорена среща с някогашния ментор на Рома - Руди Гарсия, който е любимец за нов треньор.

Милан се класира за четвъртфиналите след продължения и 1:1 в постоянното време. Дженоа поведе с гол на Лео Йостигор (17 мин), а Милан стигна до триумфа с попадения на Оливие Жиру (74) и запасите Рафаел Леао (102) и Алексис Салемакерс (112). Милан чака в идващия кръг спечелилия от мача Лацио – Удинезе.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР