Старши треньорът на Барселона Шави Ернандес настоя, че нидерландецът Френки

...
Старши треньорът на Барселона Шави Ернандес настоя, че нидерландецът Френки
Коментари Харесай

Френки де Йонг остава в Барселона

Старши треньорът на Барселона Шави Ернандес настоя, че нидерландецът Френки де Йонг продължава да бъда част от проектите му. 24-годишният полузащитник е постоянен титуляр под управлението на Шави, само че записа цялостни 90 минути единствено два пъти в последните 10 мача на Барселона. Недоволството на Де Йонг от промяната му в срещата с Райо Валекано през предходната седмица бе очевидно за публиката и сложи под въпрос бъдещата кариера на футболиста на „ Камп Ноу “.

Шави разяснява, че Де Йонг би трябвало да покаже повече неизменност, само че го дефинира като „ бъдещето “ на Барселона.

„ Френки би трябвало да е състезател, който прави разликата на терена и той го демонстрира. В света няма доста футболисти с качества като неговите. Той е сегашното и бъдещето на Барселона. Френки е доста значим състезател за мен “, разяснява наставникът на каталунския гранд.

„ Той е кадърен, мощен и основава проблеми за съперника. Изигра някои отлични мачове, само че би трябвало да е непрекъснат. Говорихме очи в очи през седмицата и мисля, че всичко мина добре. Очевидно да бъде сменян по време на мачовете е дразнещо за него, само че аз би трябвало да се грижа за тима “, сподели още Шави Ернандес.

Френки де Йонг е измежду футболистите, които могат да попаднат в трансферния лист на на Манчестър Юнайтед под управление на новия управител Ерик загар Хаг, написа британския Daily Mail. Тен Хаг ще поеме „ алените дяволи “ през лятото и към този момент се готви за дейна трансферна политика.

Финансовото положение на Барселона пък остава несигурно, само че актуалният контракт на Де Йонг е до 2026 година. Тимът посреща Майорка довечера в среща от 34-ия кръг на Ла Лига. Барселона заема трета позиция във краткотрайното класиране с 63 точки, а Майорка е 16-и с 32 в актива си.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР