Старши треньорът на Барселона Роналд Куман коментира различни теми преди

...
Старши треньорът на Барселона Роналд Куман коментира различни теми преди
Коментари Харесай

Куман определи ситуацията с млад талант на Барса като ужасна

Старши треньорът на Барселона Роналд Куман разяснява разнообразни тематики преди гостуването на каталунците на Атлетик Билбао в събота в мач от втория кръг на испанското състезание. Нидерландският експерт съобщи, че обстановката с младия гений Илаиш Мориба е “ужасна”. Както е известно, младежът не желае да подпише нов контракт с “лос кулес” и съвсем несъмнено ще си тръгне от “Камп Ноу”.

Куман показа още, че възнамерява да даде отмора на изигралия голям брой мачове в последните месеци Педри, само че това ще стане в по-следващия мач на Барса - против Хетафе. Куман сподели още непосредствено, че Самюел Юмтити и Миралем Пянич мъчно ще намират игрово време, в случай че останат в тима.

“Имах диалог с Илаиш Мориба преди 2-3 седмици, по-скоро на личностно равнище, а не от позицията на треньор. Ситуацията е ужасна, тъй като той е единствено на 18 и зная, че клубът доста би желал той да остане. Моят съвет към него беше, че парите не са всичко. Най-важното за едно 18-годишно момче е да играеш мачове, а не парите. Но той и хората в екипа му мислят друго. Разочарован съм”, изясни Куман по тематиката за Мориба.

“Педри ще играе на следващия ден, само че по-късно ще получи 2 седмици почвика, от каквато се нуждае. Ще пропусне мача с Хетафе и няма да е с националния тим на Испания по време на паузата поради интернационалните мачове”, разяснява легендата на Барселона, говорейки за младия суперталант Педри. Той добави, че ще продължи да дава късмет на млади футболисти.

“Ситуацията с Юмтити и Пянич в клуба е комплицирана. Те ще имат компликации с приемането на игрови минути, в случай че останат”, сподели Куман за френския бранител и босненския халф, които не влизат в проектите му.

Що се отнася до обстановката с датския нападател Мартин Брейтуейт, Куман съобщи, че в случай че зависи от него, футболистът ще остане на “Камп Ноу” и няма да бъде продаден. “Обичам да работя с него. Той е поливалентен, порядъчен и приема ролята си в тима. Миналата седмица сподели, че може да ъбде значим състезател за нас”, сподели 58-годишният нидерландски експерт.

Бившият съотборник на Христо Стоичков в “Дрийм тима” на Йохан Кройф от 90-те години на предишния век съобщи още, че бразилският халф Филипе Коутиньо има потребност от още една седмица тренировки с тима преди да бъде викан за мачове, само че акцентира, че играчът “може да бъде значим за Барса”, както и че разчита на него за този сезон.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР